ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με υπογραφή Βούτση - Δρίτσα η μετάταξη της κόρης Χριστοδουλοπούλου

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 7 Ιουνίου 2019, 12:37
Με υπογραφή Βούτση - Δρίτσα η μετάταξη της κόρης Χριστοδουλοπούλου
Facebook Twitter Whatsapp

Η συγγνώμη της Τασίας και η προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από τον Πρόεδρο της Βουλής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείζον ηθικό ζήτημα προκύπτει τόσο για τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, όσο και για το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, οι οποίοι με την υπογραφή τους έδωσαν το «πράσινο φως» για τη μετάταξη της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου από τα ΕΛΤΑ στη Βουλή. 

Πιο συγκεκριμένα, οι Δρίτσας - Βούτσης συμμετείχαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (με θέμα τη διεύρυνση των μετατάξεων) «που επεξεργάζεται και εξετάζει τα σχέδια και τις προτάσεις μεταβολής του Κανονισμού της Βουλής και προβαίνει στην κωδικοποίηση παλαιών και νέων διατάξεων του Κανονισμού. Επίσης, εγκρίνει τη σύνταξη νέων ή τροποποίηση των κανονισμών λειτουργίας της Επιστημονικής υπηρεσίας και της Βιβλιοθήκης της Βουλής, μετά από πρόταση του Προέδρου της Βουλής (ως πρόεδρο) και εννέα (9) βουλευτές».

Η συγγνώμη της Τασίας 

Η αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ζήτησε «συγγνώμη από φίλους και κόμμα» και ανακοίνωσε ότι δεν θα κατέβει υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές κάλπες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες με παρέμβαση του πρωθυπουργού και μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, «πάγωσαν» δεκάδες μετατάξεις.

Βούτσης: Δεν αισθάνομαι ίχνος ντροπής

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Χριστοδουλοπούλου, ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στη Βουλή, σχολίασε το θέμα των προεκλογικών μετατάξεων και προσλήψεων, λέγοντας: «Δεν αισθάνομαι ίχνος ενοχής και ευθύνης για το ότι πρέπει να είμαστε απολογούμενοι, για το ότι γίναμε ίδιοι και δεν κρατήσαμε το ίδιος καθεστώς στις εργασιακές σχέσεις σε σχέση με τους προηγούμενους».

Χθες, ωστόσο, η ίδια η κ. Χριστοδουλοπούλου παραδέχτηκε ότι υπάρχει ηθικό ζήτημα.