ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση της Τ. Χριστοδουλοπούλου: «Δεν θα αναζητήσω άλλοθι- Έχω ενημερώσει Πρωθυπουργό και Βούτση»

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 7 Ιουνίου 2019, 12:08
Ανακοίνωση της Τ. Χριστοδουλοπούλου: «Δεν θα αναζητήσω άλλοθι- Έχω ενημερώσει Πρωθυπουργό και Βούτση»
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά την τηλεφωνική της παρέμβαση στον Ant1, η Τασία Χριστοδουλοπούλου εξέδωσε και γραπτή ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Και με γραπτή της ανακοίνωση, η αντιπρόεδρος της Βουλής ενημερώνει ότι δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η απόφασή της είναι ειλημμένη από χτες και ότι είναι ενήμεροι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Πίστευα ότι η πορεία μου και η ειλικρίνειά μου θα συνεκτιμηθεί. Διαψεύστηκα» αναφέρει η κυρία Χριστοδουλοπούλου μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για την μετάταξη της κόρης της στη Βουλή και την παραδοχή της σε εκπομπή του Alpha ότι χρησιμοποιήθηκαν οι γνωριμίες της για να συμβεί. Παράλληλα, ζητά συγνώμη «από όλες και όλους για τη στενοχώρια ή και τον κλονισμό εμπιστοσύνης» που τους προκάλεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τασία Χριστοδουλοπούλου τηλεφώνησε χτες στον Πρωθυπουργό και του εξέφρασε την πρόθεσή της να ζητήσει δημόσια συγνώμη και να μην συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρωθυπουργός επικρότησε την απόφασή της.

Αναλυτικά, η δήλωσή της:

«Κατηγορούμαι και σπεύδω να δώσω εξηγήσεις.

Η κόρη μου,μόνιμη υπάλληλος στα ΕΛΤΑ, όπου διορίστηκε εκεί από το 2004 μετά από εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ,αποσπάστηκε στη Βουλήτον Δεκέμβριο του 2018. Με την υπ’ αριθμό 2397/8-2-2019 απόφασητης Ολομέλειας της Βουλής [ΦΕΚ 18/8-2-2019], προβλέφθηκε,με το άρθρο 12,ότι όσοι υπηρετούν στη Βουλή με απόσπαση κατά την 20/1/2019, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετάταξης με βάση το νόμο 4440/2016 για την κινητικότητα στο δημόσιο.

Αυτής της πρόβλεψης έκανε χρήση η κόρη μου.Η διαδικασία έγκρισης της μετάταξης ολοκληρώθηκε μόλις προχθές.

Σε αυτή την πρόβλεψη αναφέρθηκα με ευθύτητα χθες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων στο κανάλι Alpha, για ν’ ακολουθήσει η παρεξήγηση της απάντησής μου, την οποία πολλοί εξέλαβαν ως προκλητικά κυνική.

Όταν κλήθηκα να απαντήσω στο «εάν το νόμιμο είναι και ηθικό», παραδέχθηκα, λογοδοτώντας, χωρίς υπεκφυγές, ότι η δυνατότητα που είχα για άμεση ενημέρωση και γνώση ρυθμίσεων και διαδικασιών, των οποίων στη συνέχεια έκανε χρήση η κόρη μου, συγκροτεί όντως προνόμιο. Η ατυχής,ίσως,έκφραση για αξιοποίηση γνωριμιών και διασυνδέσεων σε αυτό αναφερόταν. Το δε προνόμιο, στο οποίο προαναφέρθηκα, αφορά κυρίως τη διαδικασία και την επιδίωξη της απόσπασηςκαι όχι της μετάταξης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να επεκταθώ σε εξηγήσεις προσωπικού χαρακτήρα. Δεν θα αναζητήσω άλλοθι. Η ιστορία μου και η πορεία μου είναι γνωστή σε όλους. Πίστευα ότι αυτή, μαζί με την ειλικρίνειά μου, θα συνεκτιμηθεί. Διαψεύστηκα.

Ζητώ συγγνώμη από όλες και όλους για τη στενοχώρια ή και τον κλονισμό εμπιστοσύνης που τους προκάλεσα.

Ανεξάρτητα απ’ όλα τα παραπάνω, το κακό βαραίνει αποκλειστικά και μόνο εμένα. Καμιά ευθύνη δεν έχουν η κυβέρνηση, η Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή μου να μην θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές, είναι ειλημμένη ήδη από χθες, ως οφειλόμενη ελάχιστη κίνηση. Ενημέρωσα σχετικά τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής».