ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθεοδώρου: «Είχαμε καταψηφίσει τις μετατάξεις - Συνεχείς οι παρεμβάσεις του Προεδρείου για προσλήψεις ημετέρων»

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 7 Ιουνίου 2019, 15:40
Παπαθεοδώρου: «Είχαμε καταψηφίσει τις μετατάξεις - Συνεχείς οι παρεμβάσεις του Προεδρείου για προσλήψεις ημετέρων»
Facebook Twitter Whatsapp

Τι απάντησε ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. σχετικά με τις μετατάξεις αποσπασμένων υπαλλήλων στη Βουλή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019, ένας αποσπασμένος στη Βουλή υπάλληλος δεν μπορούσε να πάρει μετάταξη στο ελληνικό κοινοβούλιο και όπως αποκαλύφθηκε, με τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής στις 06.02.2019, προβλέφθηκε η δυνατότητα μετάταξης στη Βουλή των μέχρι 20.01.2019 αποσπασμένων υπαλλήλων στη Βουλή.

Στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής από την οποία πέρασε η τροποποίηση πρόεδρος ήταν ο κ. Νίκος Βούτσης και μέλη 10 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Θοδωρής Δρίτσας, σύζυγος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Το Κίνημα Αλλαγής εκπροσωπούσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπρατάξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος ρωτήθηκε από το Newpost τι στάση είχε κρατήσει τότε.

Ο κ. Παπαθεοδώρου απάντησε στο Newpost ότι κατήγγειλε συστηματικά τις προσπάθειες του Προεδρείου της Βουλής για παρεμβάσεις και προσλήψεις ημετέρων στις διάφορες υπηρεσίες της Βουλής, ενώ υπενθυμίζει ότι το κόμμα του καταψήφισε το Σχέδιο Νόμου επί της αρχής.

Η απάντηση του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου στο Newpost:

«Από το 2015 μέχρι σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδας μας και εγώ προσωπικά στην Επιτροπή Κανονισμού καταγγείλαμε συστηματικά την καθεστωτική αντίληψη και τις συνεχείς προσπάθειες του Προεδρείου της  Βουλής για παρεμβάσεις στις κρίσεις των υπαλλήλων και για προσλήψεις ημετέρων στις διάφορες υπηρεσίες της Βουλής και στο Ίδρυμα της Βουλής. 

Στην ολομέλεια της 5ης Φεβρουαρίου 2019 όπου καταψηφίσαμε το Σχέδιο Νόμου επί της αρχής ρωτούσα τον Πρόεδρο της Βουλής "με ποια σκοπιμότητα επαναφέρει τις μετατάξεις αποσπασμένων υπαλλήλων στη Βουλή, οι οποίες είχαν καταργηθεί με δικό μας νόμο από το 2010". Τις τελευταίες μέρες καταλάβαμε και τη σκοπιμότητα αλλά και το ρουσφετολογικό παροξυσμό της Κυβέρνησης λίγο πριν το κλείσιμο της Βουλής».