ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρατομήσεις για το χαλασμένο αναβατόριο ΑΜΕΑ στην Ακρόπολη από τη Μυρσίνη Ζορμπά

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 7 Ιουνίου 2019, 15:36
Καρατομήσεις για το χαλασμένο αναβατόριο ΑΜΕΑ στην Ακρόπολη από τη Μυρσίνη Ζορμπά
Facebook Twitter Whatsapp

Το εκτός λειτουργίας αναβατόριο για άτομα με κινητικά προβλήματα και ο σάλος που δημιουργήθηκε, οδήγησε το Υπουργείο Πολιτισμού να ζητήσει δύο παραιτήσεις αρμοδίων.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την παραίτηση της προϊσταμένης της ΕΦΑ Πόλης Αθηνών και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών ζήτησε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, μετά την υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας με έναν 12χρονο μαθητή από τη Νέα Ραιδεστό της Θεσσαλονίκης, τον οποίο κράτησαν στα χέρια 5-6 άνθρωποι προκειμένου να ανέβει στον ιερό βράχο.

Στην ανακοίνωση του, το υπουργείο Πολιτισμού κάνει λόγο για ολιγωρίες και σειρά λανθασμένων χειρισμών στην διαχείριση του κορυφαίου μνημείου και αναφέρεται σε δύο αρμοδίους τους οποίους κατονομάζει ως υπεύθυνους, ζητώντας τις παραιτήσεις τους.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού με την οποία ζητά παραιτήσεις:

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά και το μείζον θέμα του αναβατορίου ΑΜΕΑ της Ακρόπολης ενημερώνει ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών.

H λειτουργία του αναβατορίου ΑΜΕΑ απασχόλησε την πολιτική ηγεσία σε απόλυτη προτεραιότητα επί αρκετούς μήνες, τόσο για την αποκατάσταση της λειτουργίας του όσο και για την άμεση υλοποίηση νέας μόνιμης λύσης, ζητώντας παράλληλα τη βελτίωση συνολικά της λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Ωστόσο, η ανταπόκριση στο συγκεκριμένο περιστατικό οδήγησε στο να ζητηθούν οι παραιτήσεις λόγω ολιγωριών και σειράς λανθασμένων χειρισμών για τη διαχείριση του κορυφαίου μνημείου της χώρας που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα όλης της ανθρωπότητας».