ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: «Επίσημη θέση της ΝΔ η 7ήμερη εργασία με χρήση οδοστρωτήρα»

Δημοσίευση 12 Ιουνίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 1 Ιουλίου 2019, 17:31
Νίκος Παππάς: «Επίσημη θέση της ΝΔ η 7ήμερη εργασία με χρήση οδοστρωτήρα»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο υπουργός των απολύσεων, είναι ο πιο αποτυχημένος υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης» είπε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

«Όλη η Ελλάδα έχει παρακολουθήσει σοκαρισμένη το βίντεο του κ. Μητσοτάκη να υπόσχεται ότι ως οδοστρωτήρας θα φέρει την 7ήμερη εργασία», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στον ρ/σ Πρακτορείο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για επίσημη -διά στόματος του προέδρου της- θέση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία «οφείλει να δώσει απαντήσεις».

«Ο τρόπος που μίλησε σε έναν ξενοδόχο στην Κω είναι η επιτομή της νέας επιχειρηματικότητας, η οποία δεν προσδοκά να βγάλει κέρδη από την καινοτομία, την καλή υπηρεσία, το σοβαρό προϊόν, αλλά από τη χαμηλής ποιότητας προστασία του εργαζόμενου, χαμηλής ποιότητας προϊόντος. Δεν γίνεται με αυτήν την επιχειρηματικότητα και δεν γίνεται και με αυτήν την πολιτική τάξη. Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες από τέτοιου τύπου ρυθμίσεις και αυτοί θα υποφέρουν από έναν αθέμιτο ανταγωνισμό. Αυτό είναι το μέλλον που θέλουμε;», ανέφερε, ενώ σχετικά με το σχέδιο που έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ για τη μεταρρύθμιση στον δημόσιο τομέα παρατήρησε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο υπουργός των απολύσεων, είναι ο πιο αποτυχημένος υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης».

«Αυτό που πρόλαβε να κάνει είναι πρώτον απολύσεις, δεύτερον να έχει στο γραφείο του πενήντα μετακλητούς υπαλλήλους, λες και είναι ο πρόεδρος της Κομισιόν [...] και διόρισε και 250 διευθυντές με υπουργική υπογραφή έξω από υπηρεσιακά συμβούλια και κρίσεις: Νεποτισμός, κομματισμός και αθλιότητα κανονική. Και βγαίνει και μιλάει για μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο κ. Παππάς, επισημαίνοντας ότι το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου ήταν «Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», ωστόσο «δεν έκανε τίποτε για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

Αναφορικά με την πρόταση της ΝΔ για τη μείωση της φορολόγησης, ο κ. Παππάς εξήγησε ότι «μιλάει για ένα πρόγραμμα δραματικών περικοπών ο κ. Μητσοτάκης, γιατί οτιδήποτε επιχειρήσει να μειώσει θα πρέπει να καταθέσει ισοδύναμα» και «μάλιστα στη συλλογιστική του κ. Μητσοτάκη η μείωση της φορολογίας έπεται των περικοπών και των λεγόμενων "μεταρρυθμίσεων" που θα κάνει».

Επικαλούμενος δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και του κ. Βέμπερ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ παρατήρησε: «Λένε ότι η Ελλάδα είναι αναξιόπιστη, ενώ έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της σε όλα τα επίπεδα και διεθνώς, βγαίνουν -υποψήφιος πρωθυπουργός ο ένας και υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν ο άλλος- να πούνε ότι η Ελλάδα είναι αναξιόπιστη. "Πώς την ανακτάς την αξιοπιστία;", τους ρωτούν. Με ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, "λέγε ασφαλιστικό Πινοσέτ", [...] και προσλήψεις 1 προς 5 αποχωρήσεις στο Δημόσιο, δηλαδή θα φεύγουν πέντε γιατροί για να πάρουμε έναν, θα φεύγουν πέντε νοσηλευτές για να πάρουμε έναν, θα φεύγουν πέντε δάσκαλοι για να πάρουμε έναν, θα φεύγουν πέντε πυροσβέστες για να πάρουμε έναν, θα φεύγουν πέντε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για να παίρνουμε ένα...».