ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολική ρήξη Κοτζιά -ΣΥΡΙΖΑ: «Μας αντιμετώπισε με εχθρότητα -Το ΠΡΑΤΤΩ δεν θα μετάσχει στις εκλογές»

Δημοσίευση 12 Ιουνίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιουλίου 2019, 16:53
Ολική ρήξη Κοτζιά -ΣΥΡΙΖΑ: «Μας αντιμετώπισε με εχθρότητα -Το ΠΡΑΤΤΩ δεν θα μετάσχει στις εκλογές»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Βαρύ κατηγορώ κατά των πρώην συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΡΑΤΤΩ.

Ολική και οριστική είναι η ρήξη μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Κοτζιά, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, της οποίας προΐσταται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών. Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχαν πληροφορίες για έντονη δυσαρέσκεια του κ. Κοτζιά με συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, καθώς δεν στηρίχτηκαν υποψήφιοι από την κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, όπως στη Θράκη, με τον Νίκο Κοτζιά να προβαίνει, προ μηνός, σε οργισμένη ανακοίνωση.

Πληροφορίες ήθελαν τον κ. Κοτζιά -μαζί με συνεργάτες του- να κινείται προς το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, ωστόσο ο ίδιος τις διέψευσε κατηγορηματικά.

Το βέβαιο είναι ότι η ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ βρίθει κατηγοριών για τους -πρώην πλέον- πολιτικούς συνοδοιπόρους του. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε εχθρότητα απέναντί του, ότι «πρόσωπα στον προοδευτικό χώρο επέδειξαν αλαζονεία, επιπολαιότητα κι έλλειψη βάθους σκέψης και αισθημάτων», ενώ δεν λείπουν οι αιχμές για νεοαποκτηθέντες συνεργαζόμενους, απέναντι στους οποίους επιδείχθηκε «ευλυγισία».

Η ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ:

«Για τις σημερινές πολιτικές δυσκολίες δεν είναι άμοιρες ευθύνης εκείνες οι δυνάμεις και τα πρόσωπα στον προοδευτικό χώρο που επέδειξαν αλαζονεία, επιπολαιότητα κι έλλειψη βάθους σκέψης και αισθημάτων. Που αρνήθηκαν, επί παραδείγματι, στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών να ψηφίσουν προοδευτικά ψηφοδέλτια που στήριζε το ΠΡΑΤΤΩ ενάντια σε ψηφοδέλτια της ΝΔ. Η κοινωνία βλέπει, καταγράφει, μαθαίνει.
Το ΠΡΑΤΤΩ δεν θα μετάσχει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Καλούμε μέλη και στελέχη μας, φίλες και φίλους, συμμαχήτριες και συμμαχητές να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουνίου δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά σύμφωνα με τη συνείδησή τους.
Το ΠΡΑΤΤΩ από τις 17 Ιανουαρίου του 2019 διατύπωσε στον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση συνεργασίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2019. Πρόταση που δεν απαντήθηκε επί μήνες παρά μόνο μετά από μια νέα συνάντηση στις 3.6.19. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του Πράττω, σ’ αυτές ασφαλώς και δεν συμπεριλαμβανόταν ο Πρόεδρός του. Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και τις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Σε γράμμα της ΠΓ του ΠΡΑΤΤΩ προς την ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται η λύπη μας για τον τρόπο που αντιμετωπιστήκαμε τον τελευταίο χρόνο από το κυβερνών κόμμα: ευλυγισία απέναντι σε «νεοαποκτηθέντες» συνεργαζόμενους, εχθρότητα απέναντί μας. Η αριστερά δεν είναι υπόθεση της μίας ή άλλης παρέας που την μετατρέπει σε πρόβλημα. Οφείλει να είναι, και είναι, η λύση.
Το ΠΡΑΤΤΩ παραμένει πιστό στον στόχο ανασύνταξης των δυνάμεων μιας αντιδεξιάς πατριωτικής, προοδευτικής, αριστερής, σοσιαλιστικής συμπαράταξης. Συνεχίζει να εργάζεται για τη δημιουργία και συγκρότηση της μεγάλης αντινεοφιλελεύθερης «Δημοκρατικής Παράταξης» με δημοκρατισμό, ισότητα και σεβασμό σε κάθε γνώμη και άποψη. Ο λαός θα μας κρίνει και πιστεύουμε ότι θα μας δικαιώσει.
Έχουμε όραμα, διαθέτουμε στρατηγική, σχέδιο, υπομονή και θέληση. Στις καθημερινές μάχες θα συνεχίσουμε να είμαστε δραστήρια παρόντες, ενώ στις επόμενες εκλογές θα είμαστε έτοιμοι.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΠΡΑΤΤΩ»