ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαζύγιο Τόσκα – Κοτζιά;

Δημοσίευση 12 Ιουνίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 12 Ιουνίου 2019, 20:28
Διαζύγιο Τόσκα – Κοτζιά;
Facebook Twitter Whatsapp

Το μόνο σίγουρο είναι πως με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώθηκαν και οι πληροφορίες των τελευταίων μηνών πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός διατηρούσε σαφείς αποστάσεις από την κίνηση της οποίας ηγείται ο κ. Κοτζιάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα διαφαινόμενο ρήγμα κορυφής στην Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ της οποίας ηγείται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αποκαλύπτουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, με μια «πύρινη» ανακοίνωση η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του Ν. Κοτζιά ανακοίνωνε την απόφασή της να μην κατέλθει στις προσεχείς εκλογές της 7ης Ιουλίου καταγγέλλοντας μάλιστα σε έντονη γλώσσα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια ανακοίνωση που έβριθε κατηγοριών, το ΠΡΑΤΤΩ ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε εχθρότητα απέναντί του, ότι «πρόσωπα στον προοδευτικό χώρο επέδειξαν αλαζονεία, επιπολαιότητα κι έλλειψη βάθους σκέψης και αισθημάτων», ενώ δεν έλειπαν οι αιχμές για νεοαποκτηθέντες συνεργαζόμενους, απέναντι στους οποίους επιδείχθηκε «ευλυγισία».

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τα ψηφοδέλτια του για τις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Εκεί λοιπόν και συγκεκριμένα στη Β2 περιφέρεια του Δυτικού Τομέα Αθηνών βρισκόταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και στέλεχος του ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Τόσκας.

Λίγη ώρα αργότερα, η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, σε ανάρτησή της στο Twitter διέψευσε πως ο κ. Τόσκας υπήρξε μέλος της, κάνοντας λόγο για «ψεύδη κάποιων κύκλων».

 

Όπως εάν ανατρέξει κανείς στην ιστοσελίδα της πολιτικής κίνησης θα διαπιστώσει πως προβάλλονται σε περίοπτη θέση οι δραστηριότητες του τελευταίου κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης τα τελευταία χρόνια, πλήθος δημοσιευμάτων εμφάνιζαν τον κ. Τόσκα ως μέλος της εν λόγω κίνησης, δίχως να υπάρξει η οποιαδήποτε διάψευση ή διευκρίνιση από τον κ. Κοτζιά.