ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιλντιρίμ: Όταν από το εξωτερικό εμπλέκονται ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, τότε όλα πάνε στραβά

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2019, 08:00 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2019, 13:05
Γιλντιρίμ: Όταν από το εξωτερικό εμπλέκονται ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, τότε όλα πάνε στραβά
Facebook Twitter Whatsapp

«Εύχομαι το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών να είναι για το καλό της Ελλάδας»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Όταν από το εξωτερικό εμπλέκονται ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, τότε όλα πάνε στραβά», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, σχολιάζοντας την ένταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σε συνέντευξή του στον Μανώλη Κωστίδη για τον ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος της τουρκικής κυβέρνησης για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης τόνισε: «Εμείς είμαστε γείτονες. Και γενικά πάντα λέμε πως 'ο γείτονας έχει ανάγκη και στην στάχτη του γείτονά του'. Κατά την εκλογική περίοδο το πολιτικό κλίμα εντείνεται, το έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Το κλίμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να το βλέπουμε ως ένα δεδομένο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας. Γι' αυτό και στο Αιγαίο και στην Κύπρο κάθε είδους πρόβλημα μπορούμε να το επιλύσουμε με αμοιβαίο σεβασμό και μένοντας πιστοί στο διεθνές δίκαιο. Είμαστε μεσογειακοί λαοί. Στην Ελλάδα ζουν οι ομογενείς μας, στη χώρα μας ζουν οι Ρωμιοί (Έλληνες) και κάποτε ζούσαν περισσότεροι. Ίσως να υπάρχουν κάποιοι από το εξωτερικό που θα θελήσουν να μας προκαλέσουν και δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους».

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα μετά από απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε πρόωρες κάλπες, ο κ. Γιλντιρίμ είπε: «Του εύχομαι καλή επιτυχία. Βέβαια, οι εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μάλλον λίγο τον στενοχώρησαν. Εύχομαι το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών να είναι για το καλό της Ελλάδας».