ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: «Τι φοβάται η ΝΔ από ένα debate μεταξύ των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών;»

Δημοσίευση 18 Ιουνίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 18 Ιουνίου 2019, 18:54
Αχτσιόγλου: «Τι φοβάται η ΝΔ από ένα debate μεταξύ των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών;»
Facebook Twitter Whatsapp

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ντιμπέιτ μεταξύ των δυο, παρόλο που η ΝΔ το αρνήθηκε και στη Διακομματική.

Μετ' επιτάσεως έθεσε το ζήτημα για ντιμπέιτ μεταξύ Τσίπρα -Μητσοτάκη, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική που συνεδρίασε για το θέμα των τηλεμαχιών. Μετά την άρνηση της ΝΔ να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ για δύο, η Έφη Αχτσιόγλου προχώρησε σε ανακοίνωση όπου εκτιμά ότι η στάση της αξιωματικής αντιπολιτευσης γεννά ερωτηματικά. 

Η δήλωση της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Έφης Αχτσιόγλου

«Τι φοβάται η ΝΔ από ένα debate μεταξύ των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών;»

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η Διακομματική Επιτροπή που συνεδρίασε με αντικείμενο τη διεξαγωγή debate και τους όρους προβολής των κομμάτων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Από την πλευρά μας θέσαμε εκ νέου, μετ’ επιτάσεως, το αίτημα για διεξαγωγή debate ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέραν του debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, πλην της Χρυσής Αυγής, το οποίο και συμφωνήθηκε.

Η ΝΔ αρνήθηκε κατηγορηματικά τη διεξαγωγή ενός debate μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη.

Η στάση αυτή της ΝΔ γεννά ερωτηματικά.

Τι ακριβώς φοβάται η αξιωματική αντιπολίτευση από μία τέτοια αντιπαράθεση;

Υπάρχουν πράγματα που θέλει να κρύψει από το πρόγραμμά της;

Και τι, τελικά, το αρνητικό υπάρχει στη διεξαγωγή μιας προγραμματικής αντιπαράθεσης μεταξύ δύο υποψήφιων πρωθυπουργών, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως συνέβαινε και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα μας.

Αυτά είναι ερωτήματα που απευθύνονται στη ΝΔ, οφείλουν όμως να προβληματίσουν και κάθε πολίτη, ο οποίος έχει δικαίωμα να γνωρίζει το σχέδιο και το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, των κομμάτων που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας.