ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ζάππειο με τον Βασίλη Βασιλικό ο Αλέξης Τσίπρας

Δημοσίευση 19 Ιουνίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2019, 11:31
Στο Ζάππειο με τον Βασίλη Βασιλικό ο Αλέξης Τσίπρας
Facebook Twitter Whatsapp

Βόλτα και κουβέντα με τον επικεφαλής του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Καπνίζοντας πίπα και φορώντας το χαρακτηριστικό καπέλο του, ο Βασίλης Βασιλικός συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο έκαναν έναν περίπατο στο Ζάππειο προτού καθίσουν στην Αίγλη.

Ο συγγραφέας του «Ζ» θα κατέχει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοινώθηκε την προηγούμενη βδομάδα, λίγο μετά την άρνηση του Γιώργου Γραμματικάκη να καταλάβει την ίδια θέση.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Βασίλη Βασιλικό για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε την παρουσία του συγγραφέα ως μία «πολύ σημαντική κίνηση».

«Σ' ευχαριστούμε γι'αυτό […] είσαι ένας διανοούμενος, από τους κορυφαίους αυτή τη στιγμή στα γράμματα της χώρας μας» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας μάλιστα πως δεν είναι στις προθέσεις του να κάνει κοπλιμέντο, αλλά «είναι η πραγματικότητα».

«Κυρίως» συνέχισε, «συμβολίζεις τους αγώνες για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη και νομίζω ότι αυτόν τον αγώνα δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε να δίνουμε και όλο το επόμενο διάστημα. Ήθελα να σ' ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σου».

Ο Β. Βασιλικός ευχαρίστησε και από την πλευρά του τον πρωθυπουργό, αναφέροντας ότι γι΄αυτόν ήταν μία επιβράβευση. Πρόσθεσε μάλιστα, μιλώντας για την πρόταση που του έγινε, πως «το "επικεφαλής" μου την έδωσε στο κεφάλι», εκφράζοντας έτσι την έκπληξη που ένιωσε.

Οι περισσότερες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχουν κλειδώσει και πλέον αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις. Πέραν του Βασίλη Βασιλικού, θεωρείται δεδομένη η τοποθέτηση των Αχτσιόγλου και Σκουρλέτη στις πρώτες θέσεις.