ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής: Επί τάπητος η τουρκική προκλητικότητα – Δεν θα ανακοινωθούν κυρώσεις την Πέμπτη

Δημοσίευση 19 Ιουνίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 19 Ιουνίου 2019, 19:13
Σύνοδος Κορυφής: Επί τάπητος η τουρκική προκλητικότητα – Δεν θα ανακοινωθούν κυρώσεις την Πέμπτη
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν περιμένω να παρουσιαστούν αύριο τα μέτρα»

Τα μέτρα κατά της Τουρκίας ως απάντηση στις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ θα συζητηθούν, αύριο Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ. Πάντως, όπως έγινε γνωστό, δεν αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο οι κυρώσεις που θα επιβληθούν.

Ο ίδιος δήλωσε σήμερα κατά τη σχετική ενημέρωση του Τύπου, ότι «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μπορεί να βασίζεται στην αλληλεγγύη των ομολόγων του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», ενώ εξέφρασε και την ελπίδα, τα συμπεράσματα που υιοθέτησαν ομόφωνα οι υπουργοί Ευρωπαϊκών θεμάτων χθες, να εγκριθούν από τους ευρωπαίους ηγέτες κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις εξωτερικές σχέσεις.  

Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος αναφέρθηκε στο σημείο όπου οι υπουργοί ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, να προτείνουν «κατάλληλα μέτρα» έναντι της Τουρκίας «χωρίς καθυστέρηση».  

«Δεν περιμένω να παρουσιαστούν αύριο τα μέτρα, αλλά είναι σημαντικό να υπάρξει έγκριση του κειμένου με την ίδια ή παρόμοια γλώσσα, καθώς αυτό θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες» της Κύπρου ικανοποιήθηκαν. Η συζήτηση αυτή θα λάβει χώρα κατά το πρώτο μέρος της Συνόδου Κορυφής αύριο το απόγευμα, οπότε θα υιοθετηθούν όλα τα επίσημα συμπεράσματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούν στη διεύρυνση.