ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Η υποψηφιότητα Βέμπερ διχάζει, αντί να ενώνει» (φωτό)

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2019, 16:13
Τσίπρας: «Η υποψηφιότητα Βέμπερ διχάζει, αντί να ενώνει» (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συμμετείχε στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. 

Στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, λίγο προτού αρχίσουν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στο πρώτο μερος της Συνόδου συμμετείχαν αποκλειστικά οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε εκ νέου τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Φρανς Τίμερμανς για τη προεδρία της Κομισιόν.

Ο Πρωθυπουργος κατέστησε επιπλέον σαφές ότι δεν μπορεί να βρεθεί κανένα πλαίσιο συναίνεσης για την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ, η οποία διχάζει αντί να ενώνει.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή από τους προοδευτικούς ηγέτες της ΕΕ ένας υποψήφιος που έχει εκφραστεί με ακραίο τρόπο εναντίον χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου αλλά και εναντίον των κοινών μας αξιών όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική σύγκλιση.

Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Τίμερμανς και το PES για τις δηλώσεις υποστήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζήτησε τη συμπαράσταση των προοδευτικών ηγετών στη προσπάθειά του σήμερα να υπάρξει σαφης καταδίκη και ανάληψη συγκεκριμένων μέτρων από πλευράς ΕΕ εναντίον της παράνομης δραστηριότητας της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.