ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πικραμμένος: Γιατί αποδέχτηκα την πρόταση να μπω επικεφαλής στο Επικρατείας της ΝΔ

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2019, 21:00 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2019, 21:23
Πικραμμένος: Γιατί αποδέχτηκα την πρόταση να μπω επικεφαλής στο Επικρατείας της ΝΔ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Πικραμμένος ανέφερε πως οι προτεραιότητές του είναι η υπερπήδηση προβλημάτων της καθημερινότητας, όπως η γραφειοκρατία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τους λόγους που τον ώθησαν να δεχθεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ εξήγησε σε συνέντευξή του ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε: «Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση η συμμετοχή στον πολιτικό στίβο, ήταν μάλλον μία πρόκληση με τον ίδιο μου τον εαυτό και την οικογένεια μου. Όταν είδα ότι άνθρωποι κύρους και εμβέλειας, με πρώτον τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να με ενθαρρύνουν προς την κατεύθυνση αυτή, πήρα την απόφαση και επειδή θεωρώ ότι εκκρεμούν στο Κοινοβούλιο και θεσμικά θέματα, όπως η Αναθεώρηση του Συντάγματος, πήρα την απόφαση να εμπλακώ».

Ο κ. Πικραμμένος ανέφερε πως οι προτεραιότητές του είναι η υπερπήδηση προβλημάτων της καθημερινότητας, όπως η γραφειοκρατία, λέγοντας χαρακτηριστικά «πολύ θα με χαροποιούσε, αν θα μπορέσουμε να κάνουμε πάλι τον Έλληνα πολίτη να έχει εμπιστοσύνη στην εξουσία, να μην είναι ο ένας “απέναντι στον άλλον”».

«Άλλο θέμα είναι αν θα αντέξω και άλλο πως θα τα αντιμετωπίσω, χωρίς να σημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στο ίδιο επίπεδο», απάντησε σε ερώτηση για το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις της εκτελεστικής με την δικαστική εξουσία, ο Παναγιώτης Πικραμμένος είπε ότι «δεν υπάρχει μαγικός τρόπος, που θα λύσει όλα τα προβλήματα. Όταν η επιλογή των προσώπων γίνεται αξιοκρατικά και με σθένος, δεν έχουμε αντιμετωπίσει προβλήματα. Όταν οι επιλογές γίνονται με άλλα κριτήρια, υπάρχουν προβλήματα».

Όπως επεσήμανε σκωπτικά, «για ένα μέρος της δικαστικής εξουσίας, η σχέση με την εκτελεστική εξουσία έχει γίνει πολύ θερμή και θα πρέπει να κρατήσουμε αποστάσεις, για να βάλουμε τα πράγματα ξανά εκεί που πρέπει».