ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς για εκλογές: «Είναι σαν να παίξαμε για το κύπελλο. Τώρα παίζουμε για το πρωτάθλημα»

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 21 Ιουνίου 2019, 13:13
Ν. Παππάς για εκλογές: «Είναι σαν να παίξαμε για το κύπελλο. Τώρα παίζουμε για το πρωτάθλημα»
Facebook Twitter Whatsapp

Επίθεση και στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ από τον υπουργό ΨΗΤΠΕ.

Μιλώντας στον ρ/σ της Θεσσαλονίκης Flash, ο Νίκος Παππάς εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογώ. Συγκεκριμένα, σε ό, τι αφορά τις προσδοκίες για τις επικείμενες εκλογές, είπε ότι το «παιχνίδι» είναι διαφορετικό. «Είναι σαν να παίξαμε για το κύπελλο. Τώρα παίζουμε για το πρωτάθλημα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «στις 7 του Ιούλη το πρωί οι κάλπες θα είναι άδειες» και ο κόσμος θα επιλέξει αν προτιμά το μοντέλο της συνοχής ή «ο καθένας μόνος του και ο σώζων εαυτόν σωθήτο».

Εξηγώντας, το αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, είπε, μεταξύ άλλων, ότι τα προβλήματα που συσσώρευσε η απώλεια του 25% του ΑΕΠ παραμένουν και ο κόσμος τα βιώνει. Έφερε, δε, ως παράδειγμα, τη «γενναία» αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 586 στα 650 ευρώ, με την οποία, ωστόσο, και πάλι «ο μήνας δεν βγαίνει».

«Γι΄ αυτό και στο καινούργιο μας πρόγραμμα έχουμε πολύ σοβαρό και στοχευμένο τρόπο και οριοθετημένο ποσοτικά για την αύξηση του κατώτατου μισθού», είπε, τονίζοντας ότι «υπάρχει απόλυτη συνείδηση για το τι συνέβη στην Ελλάδα, για το ότι η μεσαία τάξη κυριολεκτικά τσακίστηκε και υπάρχουν στοχευμένες πολιτικές για να άρουμε αυτές τις συνέπειες».

Αναφερόμενος στις επενδύσεις, είπε ότι το 2017 και το 2018 είχαμε ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων, πάνω από 3 δισ. για κάθε μία χρονιά ενώ ο μέσος όρος κατά τη διακυβέρνηση των «πολιτικών μας αντιπάλων, ήταν περίπου στα μισά».

Παράλληλα, σχολίασε εκτενώς το πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο όπως λέει «δεν στέκεται».

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, είπε ο κ. Παππάς, δεν έχουν κάνει καθόλου αυτοκριτική για την περίοδο που διαλύθηκε η μεσαία τάξη, καταχρεώθηκε η χώρα, ανέβηκε η ανεργία στο 28%, έμειναν άδεια τα ταμεία, τα επιτόκια δανεισμού ήταν στο 8%, υπογραμμίζοντας ότι «ζητούν την ψήφο του λαού για να κάνουν ακριβώς τα ίδια».

Όπως είπε, τα στελέχη της ΝΔ κάνουν δηλώσεις με τις οποίες επιδιώκουν «να ζωγραφίσουν ένα καμβά γκρίζο για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία», προκειμένου να δικαιολογήσουν τα μέτρα που θα λάβουν, διότι «χωρίς την απαισιοδοξία την οικονομική και την πολιτική, το πρόγραμμα της ΝΔ δεν στέκεται».

«Είναι καθαρό ότι ο κ. Μητσοτάκης, κάθε άλλο παρά είναι έτοιμος να μειώσει φόρους. Τίποτα τέτοιο δεν θα γίνει», είπε ο κ. Παππάς και παρέπεμψε σε συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου «ομολόγησε», όπως σημείωσε ο υπουργός, ότι δεν υπάρχουν θετικά μέτρα για το 2019 γιατί δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος.

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν υπάρχουν θετικά μέτρα για το 2019, γιατί δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος. Σημαίνει ότι δεν διεκδικεί ψήφο του ελληνικού λαού για να αλλάξει τη δημοσιονομική πολιτική, όπως εμείς την εφαρμόζουμε για το 2019», είπε ο κ. Παππάς, ενώ για το 2020 ο κ. Μητσοτάκης έθεσε «την προϋπόθεση ότι θα πείσουμε τους εταίρους ότι θα μας χαμηλώσουν τα πλεονάσματα».

«Άρα η αλληλουχία των γεγονότων -αν ο μη γένοιτο- είναι σκούπα στις 120 δόσεις και την πρώτη κατοικία, 1 προς 5 στο Δημόσιο, 7ήμερη εργασία, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, κόψιμο των επικουρικών», είπε ο κ. Παππάς και υπογράμμισε τις «υφεσιακές επιπτώσεις» αυτών των μέτρων, που θα οδηγήσουν σε νέα «κύματα περικοπών».

Η Τουρκία αν επιμείνει στην αμφισβήτηση του διεθνούς δικαίου, έχει μόνο να χάσει

Αναφορικά με τις σχέσεις με την Τουρκία, ο Ν. Παππάς είπε ότι «έχουμε τα αποτελέσματα μία πάρα πολύ σοβαρής, μεθοδικής και υπομονετικής εξωτερικής πολιτικής», ώστε η Ελλάδα να έχει ισχυρότατες συμμαχίες και η Τουρκία να είναι απομονωμένη.

Τόνισε ότι, για πρώτη φορά, στην απόφαση της Συνόδου γίνεται λόγος για στοχευμένα μέτρα κατά της Τουρκίας και σημείωσε ότι «η Τουρκία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι εάν επιμείνει στον δρόμο της αμφισβήτησης του διεθνούς δικαίου, του δικαίου της θάλασσας, έχει μόνο να χάσει».

«Η Ελλάδα έχει και την αποτρεπτική δυνατότητα των ενόπλων δυνάμεων και ένα τεράστιο πολιτικό και διπλωματικό εκτόπισμα […] που αποτυπώνεται και στις αποφάσεις της ΕΕ και στην απόφαση της Συνόδου των χωρών του Νότου», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι με το κλείσιμο του μετώπου με τους βόρειους γείτονες «επικεντρώνουμε κάθε ικμάδα και προσπάθεια της εξωτερικής μας πολιτικής για να επιλυθεί το βασικό πρόβλημα […] που είναι οι σχέσεις με τον γείτονά μας εξ ανατολών».