ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» από Γεροβασίλη, Ξενογιαννακοπούλου και Γαβρόγλου για το πρόγραμμα της ΝΔ

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 21 Ιουνίου 2019, 19:56
«Πυρά» από Γεροβασίλη, Ξενογιαννακοπούλου και Γαβρόγλου για το πρόγραμμα της ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp

Με ξεχωριστές ανακοινώσεις τους, τρία υπουργεία στρέφουν τα βέλη τους κατά του κυβερνητικού προγράμματος που παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης.

Χρειάστηκε να περάσουν ελάχιστες ώρες μέχρι να συγκεντρώσει ομαδικά κυβερνητικά πυρά το πρόγραμμα των 16 πυλώνων της Νέας Δημοκρατίας, που παρουσίασε το μεσημέρι σε εκδήλωση στον Ελληνικό Κόσμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Καθένα από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξέδωσαν ξεχωριστές ανακοινώσεις για τους τομείς της ασφάλειας, της παιδείας και του κράτους, επικρίνοντας σφόδρα το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ολ. Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται την επανίδρυση του αυταρχικού κράτους της Δεξιάς

«Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη για το αυταρχικό κράτος είναι το μόνο τμήμα του προγράμματός του, που διατυπώνει με πάθος και σαφήνεια χωρίς να χρειάζεται το μεταφραστικό τμήμα της ΝΔ»  σχολίασε η Ολγα Γεροβασίλη σχετικά με το πρόγραμμα της ΝΔ για την ασφάλεια.

«Προαναγγέλλει σκληρή καταστολή, φυλακές τύπου Γ’ και αντιμεταναστευτική πολιτική τύπου Σαλβίνι» τονίζει η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Όσο για τα άλλα, υπόσχεται αυτά που ήδη υλοποιούμε. Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η παραλαβή 1.300 οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκεται σε εξέλιξη  η προμήθεια μηχανών και αλεξίσφαιρων γιλέκων, ενώ οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες ήδη εφαρμόζονται».

Μ.Ξενογιαννακοπούλου: Ο κ. Μητσοτάκης αντιγράφει πλήρως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου

«Υπενθυμίζουμε στον Κ.Μητσοτάκη ότι ήδη υλοποιούνται σημαντικά έργα στον τομέα της απλοποίησης διαδικασιών και έχει ήδη δρομολογηθεί το Ψηφιακό ΚΕΠ, με το οποίο οι πολίτες από το 2020 θα εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά από το σπίτι», τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για απλοποίηση και ψηφιοποίηση διαδικασιών. Στην πραγματικότητα αντιγράφει πλήρως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου. Να του υπενθυμίσουμε ότι ήδη υλοποιούνται σημαντικά έργα στον τομέα της απλοποίησης διαδικασιών και έχει ήδη δρομολογηθεί το Ψηφιακό ΚΕΠ, με το οποίο οι πολίτες από το 2020 θα εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά από το σπίτι, το γραφείο και τις φορητές συσκευές τους», τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε σχέση με το πρόγραμμα της ΝΔ. που παρουσίασε σήμερα ο Κ.Μητσοτάκης αναφορικά με τη Δημόσια Διοίκηση.

Παράλληλα, η Μ.Ξενογιαννακοπούλου σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης «αναφέρεται στην Αξιολόγηση, τη στιγμή  που ήδη αυτή  εφαρμόζεται από το 2017 με το νέο δημοκρατικό και πλήρως ψηφιοποιημένο σύστημα. Μιλά για επιβράβευση. Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης υπονοεί εκ νέου διαχωρισμό των υπαλλήλων και επαναφορά του τιμωρητικού συστήματος αξιολόγησης με τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις ανεπάρκειας, που ο ίδιος εγκαθίδρυσε σε μια προσπάθεια δημιουργίας  πάγιας δεξαμενής  διαθεσιμότητας και απολύσεων στο δημόσιο».

Τέλος, η ίδια τονίζει ότι ο ίδιος «αναφέρεται σε συνεργασία του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα και τονίζει απερίφραστα την εκχώρηση λειτουργιών της Δημόσιας Διοίκησης σε ιδιώτες. Είναι φανερό ότι στοχεύει στην ενίσχυση εργολαβικών συμφερόντων και ανοίγει διάπλατα το δρόμο σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα».

Υπουργείο Παιδείας: Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να ενδυθεί τον μανδύα του «αρχάγγελου» προστάτη της δημόσιας εκπαίδευσης

«Σχεδόν δεκαπέντε ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να ενδυθεί τον μανδύα του «αρχάγγελου» προστάτη της δημόσιας εκπαίδευσης, εγκαταλείποντας τη μέχρι τώρα ειλικρινή του στάση παρουσίασης του νεοφιλελεύθερου μοντέλου που βαθμιαία θα μετατρέπει τον δημόσιο χαρακτήρα σε ιδιωτικό», τονίζει το υπουργείο Παιδείας με αφορμή τη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για την Παιδεία.

Στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι «παρόλα αυτά όμως, οι γενικόλογες και αόριστες αναφορές δεν στάθηκαν ικανές να κρύψουν από τον ελληνικό λαό τις ήδη γνωστές και απροκάλυπτα διατυπωμένες προθέσεις του για μονοσήμαντη σύνδεση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, υποβαθμίζοντας έτσι τον μορφωτικό ρόλο της εκπαίδευσης». 

«Γιατί δεν λέει τίποτα για τους μόνιμους διορισμούς; Γιατί δεν είπε τίποτα για τον πυρήνα του νεοφιλελεύθερου διακυβεύματος που είναι τα κουπόνια και η «ελεύθερη επιλογή» σχολείων; Γιατί δεν λέει τίποτα για την αύξηση της χρηματοδότησης; Και γιατί, τέλος πάντων δεν απαντάει σε αυτά τα ερωτήματα που του έχουν τεθεί επανειλημμένα;», σχολιάζει ολοκληρώνοντας την ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.