ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Πεταλωτής στο «Ακραίως»: Έχουμε αποδείξει και το 2010 και το 2012 ότι επιθυμούμε συναινέσεις

Δημοσίευση 24 Ιουνίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 24 Ιουνίου 2019, 12:15
Γ. Πεταλωτής στο «Ακραίως»: Έχουμε αποδείξει και το 2010 και το 2012 ότι επιθυμούμε συναινέσεις
Facebook Twitter Whatsapp

«Τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας θα λυθούν με συναινέσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει συγκυβερνήσεις»

Υπέρ των πολιτικών συναινέσεων αλλά και της ιδιωτικής ασφάλισης, υπό προϋποθέσεις, τάχθηκε ο Γιώργος Πεταλωτής, υποψήφιος στον Νότιο Τομέα με το ΚΙΝΑΛ.

«Βλέπω ότι υπάρχει μια κινητοποίηση του κόσμου μας, μια ελπίδα και προσδοκία. Μέσα σε αυτό το κλίμα της αρνητικής ψήφου προς τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούμε να πείσουμε τον πολίτη να ψηφίσει και θετικά. Είμαι αισιόδοξος. Υπάρχει περιθώριο να πάμε αρκετά καλά, με τα δεδομένα τα δικά μας βέβαια. Αυτό που θέλει ο κόσμος είναι να υπάρξει σοβαρότητα, ειλικρίνεια. Αυτά τα παιχνίδια εξουσίας που παίζονται εδώ και πολλά χρόνια και υποτίθεται θα άλλαζαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται όταν συνεχίζονται. Το παλαιοκομματικό σύστημα εξελίσσεται», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου. 

Για την επόμενη μέρα των εκλογών και την πιθανότητα συνεργασιών, ο κ. Πεταλωτής είπε: «Έχουμε αποδείξει και το 2010 και το 2012 ότι επιθυμούμε συναινέσεις. Τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας θα λυθούν με συναινέσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει συγκυβερνήσεις. Είμαστε υπέρ ενός σοβαρού διαλόγου σε συγκεκριμένα ζητήματα όπου δεν θα έχουν θέση μικροπολιτικά παιχνίδι. Δεν θα αφήσουμε κανένα να καπηλευτεί την ψήφο προς εμάς».

Τάχθηκε υπέρ των επενδύσεων, αλλά «χωρίς ασυδοσία»: «Όχι να δίνουμε τα πάντα χωρίς να υπάρχει κοινωνικό κράτος που θα κρατά ισορροπίες. Να διευκολύνουμε τον επενδυτή, σε θέματα γραφειοκρατίας κ.λπ., αλλά να υπάρχει ένα κοινωνικό κράτος, κάτι για το  οποίο δεν μιλά η ΝΔ», ενώ είναι υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης, «αλλά με προϋποθέσεις».