ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χουντής στα «Ακραία Φαινόμενα»: Στόχος της Λαϊκής Ενότητας η είσοδος στη Βουλή

Δημοσίευση 29 Ιουνίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 29 Ιουνίου 2019, 12:16
Χουντής στα «Ακραία Φαινόμενα»: Στόχος της Λαϊκής Ενότητας η είσοδος στη Βουλή
Facebook Twitter Whatsapp

«Διεκδικούμε την είσοδο μας στη Βουλή γιατί θεωρούμε ότι είμαστε η μόνη αριστερή αντιμνημονιακή δύναμη»

Την είσοδο στη Βουλή έθεσε ως στόχο για τις εκλογές ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Καμπουράκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, άσκησε κριτική στο ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Αποφασίσαμε να κατέβουμε στις εκλογές, ο κ. Λαφαζάνης είναι στο Επικρατείας. Εμείς νομίζουμε ότι το γυρίζουμε το αποτέλεσμα. Κατεβαίνουμε μόνοι μας, παρά τις προσπάθειες να δημιουργήσουμε μέτωπο αντιμνημονιακών δυνάμεων. Εισπράξαμε αρνητικές απαντήσεις. Δεν είναι πάντα προγραμματικές οι διαφορές μας. Κάποιοι θεωρούν πως θα είναι πετυχημένο ένα αντιμνημονιακό κόμμα με αρχηγικά χαρακτηριστικά», υπογράμμισε ο κ. Χουντής και συνέχισε:

«Διεκδικούμε την είσοδο μας στη Βουλή γιατί θεωρούμε ότι είμαστε η μόνη αριστερή αντιμνημονιακή δύναμη. Ο κ. Βαρουφάκης επιχειρεί να αυτοαθωωθεί από τις δικές του ευθύνες στη διακυβέρνηση. Το τερμάτισε εκεί που είπε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πώς να συνεργαστούμε μαζί του;».

Τέλος εξαπέλυσε πυρά και κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη: «Δώσαμε αγώνες για τα εργασιακά, για τους πλειστηριασμούς, για τα ζητήματα περιβάλλοντος. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, μετά τρίτο μνημόνιο, ήρθε η Νέα Δημοκρατία να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα με ένα πρόγραμμα ακραία νεοφιλεύθερο. Με τι ιδιωτικοποιήσεις, υπό τη μνημονιακή έννοια. Ή οι νόμοι για τις fast track επενδύσεις. Αυτό το περί του ωραρίου των υπαλλήλων. Ας μας πει πιο συγκεκριμένα για το ασφαλιστικό. Δεν ισχύει η κατεδάφιση του ασφαλιστικού; Δεν συγκρούεται ο κ. Μητσοτάκης με τις μνομονιακές δεσμεύσεις για τα πλεονάσματα».