ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης στα «Ακραία Φαινόμενα»: Ο Βενιζέλος θα μπει στο παιχνίδι ως συνδετικός κρίκος Μητσοτάκη – ΠΑΣΟΚ - Ο Βελόπουλος είναι το άκρον του χιτλερισμού

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 30 Ιουνίου 2019, 12:21
Λεβέντης στα «Ακραία Φαινόμενα»: Ο Βενιζέλος θα μπει στο παιχνίδι ως συνδετικός κρίκος Μητσοτάκη – ΠΑΣΟΚ - Ο Βελόπουλος είναι το άκρον του χιτλερισμού
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

 «Εμείς δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη», σχολίασε

Τη βούλησή του να συνεργαστεί με άλλα κόμματα για να κυβερνηθεί η χώρα εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στα «Ακραία Φαινόμενα» με τους Τάκη Χατζή και Δημήτρη Καμπουράκη στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα ο κ. Λεβέντης τόνισε πως «η ισορροπία στο πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να δίνουν ακραίοι. Ούτε δραχμιστές όπως ο Βαρουφάκης, ούτε άνθρωποι σαν τον Βελόπουλο που προέρχονται από το ΛΑΟΣ».

Απαντώντας σε ερώτηση αν εφόσον μπει στη Βουλή αν σκοπεύει να συνεργαστεί με κάποιον σημείωσε: «Βεβαίως. Εμείς δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη. Έχουμε δηλώσει ότι δεν θα προξενήσουμε εκλογές. Αν και πιστεύω ότι η Φώφη έχει ήδη συμφωνήσει με τον Μητσοτάκη. Το πιστεύω απόλυτα. Όταν ψήφισε ενισχυμένη… Η Φώφη προ διετίας ψήφισε ενισχυμένη δηλαδή να μην κοπεί το μπόνους των 50 (εδρών). Άρα κράτησε τον Μητσοτάκη στην προοπτική πρωθυπουργίας η Φώφη. Αυτό δεν γίνεται χωρίς συμφωνία. Εγώ τι πιστεύω. Επειδή τώρα φεύγει κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ φεύγει κόσμος, διώξανε τον Βενιζέλο που ήταν η κραυγή ότι θα συνεργαστούν με τη ΝΔ ώστε να που δεν πάμε με τη ΝΔ. (…) Η συμφωνία είναι να πάνε με τον Μητσοτάκη».

Στην διαπίστωση πως αυτό είναι μια εκτίμηση ο κ. Λεβέντης επέμεινε: «Θα δείτε ότι το βράδυ της 7ης Ιουλίου ο Βενιζέλος θα μπει στο παιχνίδι ως συνδετικός κρίκος Μητσοτάκη – ΠΑΣΟΚ. Θα το δείτε. Έχω την πληροφορία. Εξεδίωξαν για να πουν ότι δεν έχουν σχέση με τη Δεξιά ώστε να πάρουν αυτοί τις ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ».   

Σε ερώτηση τι θα κάνει εάν δεν εκλεγεί ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε: «Εγώ ξεκίνησα πριν από 40 χρόνια. Είμαι επαναστάτης. Είμαι κεντρώος. Δεν θέλω αυτοδυναμίες. Όσο ζω θα αγωνίζομαι για τις ιδέες μου. Δεν παραιτούμαι από τις ιδέες μου».

Ο Βελόπουλος είναι το άκρον του χιτλερισμού

Αναφερόμενος στην Ελληνική Λύση (του Κ. Βελόπουλου) και το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη που φαίνεται να κερδίζουν έδαφος για την είσοδο στη Βουλή ο κ. Λεβέντης σχολίασε: «Ο μεν Βαρουφάκης έπρεπε να είναι φυλακή γιατί χρέωσε 100 δισ. την Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2015 και αν εμφανίζεται να μπαίνει στη Βουλή είναι η εξαθλίωση του πολιτικού συστήματος. Ο δε Βελόπουλος, πουλάει χειρόγραφα του Χριστού, κρέμες και θέλει θανατικές εκτελέσεις. Εκεί είναι το άκρον του χιτλερισμού. Και ο Χίτλερ να κατέβαινε υποψήφιος δεν πιστεύω να έλεγε για θανατικές εκτελέσεις και να κάνουμε ναρκοθέτηση των ακτών για μην μπαίνουν οι πρόσφυγες. Αυτά λέει».

Σε μήνυμα του κ. Βελόπουλου που διάβασε ο κ. Χατζής ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» σημείωσε: «Πράγματι ποτέ δεν μίλησα για ναρκοθέτηση των ακτών και για θανατική ποινή έχω πει μόνο για εμπορους ναρκωτικών, παιδεραστές και δουλεμπορους αφού προηγουμένως γίνει δημοψήφισμα».

Τότε ο κ. Λεβέντης σχολίασε: «Εδώ είναι ΕΕ και οι θανατικές ποινές απαγορεύονται».

«Οι μειοψηφίες δεν μπορούν να αποφασίζονται από τον Βελόπουλο ποιοι θα εκτελούνται. Εκεί βάσισε και ο Χίτλερ… Ο Χίτλερ βγήκε με ψήφους αρχικά. Πήρε 3,5%. Και σιγά σιγά το πήγε με δολοφονίες».