ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Φίλης: Για πρώτη φορά όποια κυβέρνηση εκλεγεί δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι παρέλαβε «καμένη γη»

Δημοσίευση 2 Ιουλίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιουλίου 2019, 13:37
Facebook Twitter Whatsapp

Τι δήλωσε μεταξύ άλλων στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 για την οικονομία.

«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει καμένη γη στην οικονομία» είπε ο Νίκος Φίλης στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, απαριθμώντας τα βασικά μεγέθη της οικονομίας (ΑΕΠ, απασχόληση, εξάλειψη ελλειμμάτων, πλεονάσματα, μείωση επιτοκίων, ρύθμιση χρέους, δημοσιονομικό απόθεμα 34 δις. κλπ) που πιστοποιούν αυτή την εκτίμηση.

«Όταν η ΝΔ μιλάει για 4% ανάπτυξη- που βέβαια δεν πρόκειται να επιτύχει- αναγνωρίζει ότι υπάρχει η οικονομική βάση για μια τέτοια μεγάλη βελτίωση. Αυτή την οικονομική βάση δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ που παρέλαβε άδεια ταμεία το 2015 και τα παραδίδει γεμάτα»

«Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι πρόγραμμα ταξικής μεροληψίας υπέρ των πλουσίων» είπε ο Ν. Φίλης. Για παράδειγμα, στον ΕΝΦΙΑ υπόσχεται οριζόντια μείωση, δηλαδή, μείωση και στις πολύ μεγάλες περιουσίες. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει ήδη κλιμακωτή μείωση του ΕΝΦΙΑ υπέρ της τεράστιας πλειοψηφίας της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας.

Στις συντάξεις η ΝΔ προωθεί την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλειας που θα βυθίσει στην ανασφάλεια τους σημερινούς συνταξιούχους, ενώ, οι νέοι συνταξιούχοι θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και θα χάσουν τα χρήματά τους, όπως έγινε με την ΕΝRON και την ΑΙG στην Αμερική και την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ στην Ελλάδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, προωθεί τη δίκαιη ποιοτική ανάπτυξη για όλους. Με αξιοπρεπείς, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, με ισχυρό κοινωνικό κράτος και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Με ισχυρό το ρόλο της έρευνας και της καινοτομίας, ώστε, να παράγονται προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας και να συγκρατείται στη χώρα το υψηλής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό και οι νέοι επιστήμονες.
Γι` αυτό, πρώτη φορά επί ΣΥΡΙΖΑ το μερίδιο της έρευνας στο ΑΕΠ διπλασιάστηκε και ξεπέρασε το 1%. Γι` αυτό, δεκαπλασιάστηκε το κονδύλι για τις υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και από 2,6 εκ. ετησίως που το παραλάβαμε το αυξήσαμε στα 26 εκ.