ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς σχολιάζουν οι υπουργοί του Τσίπρα τη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ

Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 10 Ιουλίου 2019, 17:33
Πώς σχολιάζουν οι υπουργοί του Τσίπρα τη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ
Facebook Twitter Whatsapp

Κυβερνητικά στελέχη είδαν χτες τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού και στηρίζουν τη στάση του.

Ανάμεσα στο 41% του τηλεοπτικού κοινού που παρακολούθησε τη μαραθώνια συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Αλέξη Παπαχελά και τη Σία Κοσιώνη, ήταν και υπουργοί της κυβέρνησης, οι οποίοι κλήθηκαν να την σχολιάσουν.

Κατρούγκαλος: Είδα μια προσπάθεια προσωπικής αποδόμησης

«Περίμενα χθες να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα για τις προγραμματικές διαφορές που έχουμε με τη ΝΔ, γιατί για αυτό ψηφίζουμε την Κυριακή. Αντί αυτού, είδα μία προσπάθεια προσωπικής αποδόμησης που φυσικά δεν πιάνει στον πρωθυπουργό γιατί έχει αυτό το χάρισμα να μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με τον κόσμο» σημείωσε ο Γ. Κατρούγκαλος ο οποίος βρέθηκε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, καθώς το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στο κανάλι του Φαλήρου άρθηκε μετά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού.

«Ποια διαφορά έχει ένας τηλεοπτικός σταθμός από μία εφημερίδα; Ο σταθμός είναι ένας δημόσιος πόρος, μία δημόσια συχνότητα. Έχει από το Σύνταγμα μία υποχρέωση αντικειμενικότητας. Αυτή την υποχρέωση δεν εκπληρώσατε το προηγούμενο διάστημα. Αν συγκρίνετε τον ΣΚΑΪ με την Καθημερινή, δύο μέσα που ανήκουν στον ίδιο όμιλο, η Καθημερινή είναι η "Πράβντα" του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο Γ. Κατρούγκαλος και εξήγησε: «Η γραμμή που ακολουθήσατε ήταν γραμμή αποδόμησης, προσωπικής επίθεσης. Η κριτική είναι υποχρέωση του δημοσιογράφου. Η στράτευση όμως όχι υπέρ ενός κόμματος αλλά υπέρ ενός μπλοκ κοινωνικών συμφερόντων είναι αυτό που δεν πρέπει να κάνει ένας σταθμός από συνταγματική υποχρέωση».

Παππάς: Η συνέντευξη Τσίπρα έδειξε γιατί ο Κ. Μητσοτάκης δεν τολμά ντιμπέιτ μαζί του

«Από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ, έγινε σαφές γιατί ο Κ. Μητσοτάκης δε τολμάει να κάνει ντιμπέιτ μαζί του" σχολίασε ο Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι "η συνέντευξη του πρωθυπουργού επικεντρώθηκε, σκοπίμως, σε δευτερεύοντα θέματα, για να μην συζητηθεί η ουσία» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθήνας, Νίκος Παππάς.

Όπως είπε, θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα «αν είχε ερωτηθεί για το τι καταφέραμε στην οικονομία αυτά τα 4 χρόνια» και πρόσθεσε ωστόσο, ότι «καλά έκανε και πήγε, όπως καλά κάναμε και δεν πηγαίναμε όλο το προηγούμενο διάστημα».

Ο Ν. Παππάς σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο πρωθυπουργός έδειξε ότι δεν κωλώνει» και πρόσθεσε ότι θα ήταν ευχής έργο τέτοια στάση να έχει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «και να καθίσει ο Τσίπρας με τον Μητσοτάκη να αντιπαρατεθούν, για να καταλάβει και ο κόσμος τι προτίθεται να κάνει ο καθένας, αν ο λαός του εμπιστευθεί την πλειοψηφία».