ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ας μη βιάζονται οι πρίγκιπες να επιστρέψουν στον θρόνο - Ο ελληνικός λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη

Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2019, 21:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουλίου 2019, 23:16
Facebook Twitter Whatsapp

Ομιλία στην Πάτρα έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές

«Απόψε στέλνουμε το μήνυμα της μεγάλης ανατροπής σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ας μη βιάζονται οι πρίγκιπες να επιστρέψουν στο θρόνο. Ο ελληνικός λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη», είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, κάνοντας λόγο για παρουσία του κόσμου που θυμίζει άλλες εποχές.

«Η μεγάλη ανατροπή της Κυριακής είναι θέμα συνείδησης. Να συγκρίνει ο καθένας και η καθεμιά το 2014 με το σήμερα, με ψυχραιμία και λογική. Να κρίνει και να φέρει κι έναν ακόμη μαζί του στη κάλπη», τόνισε από την Πάτρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επανέλαβε την φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

«Την επόμενη Κυριακή βάζουμε πρώτα τη ζωή μας, πρώτα την Ελλάδα, πρώτα τον άνθρωπο. Και γυρίζουμε το παιχνίδι», υπογράμμισε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ετοιμάζονται να πάρουν τα λεφτά που μαζεύτηκαν με το κόπο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και να τα δώσουν στις τράπεζες και στους τραπεζίτες. Αυτά τα χρήματα, όμως, τα εξασφαλίσαμε με κόπο και θυσίες, για να μη μπορεί ποτέ κανείς πια να εκβιάσει την Ελλάδα», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Και τους ρωτάω μπορούμε να εμπιστευθούμε τη χώρα μας ξανά σε όσους την οδήγησαν στο γκρεμό. Μπορούμε να εμπιστευτούμε τα όνειρά μας σε όσους μας τα γκρέμισαν;»

«Εμείς καθαρίσαμε τη χώρα από τα δικά τους άπλυτα. Και πετύχαμε εκεί που δεν πέτυχαν αυτοί. Δεν μας συγχωρούν ότι εμείς που το καταφέραμε αυτό, δεν μεγαλώσαμε στα σαλόνια της εξουσίας. Δεν πήγαμε στα δικά τους κολέγια. Δεν γεννηθήκαμε πρίγκιπες. Αυτό είναι που τους τρελαίνει», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δημιουργήσαμε 400.000 νέες θέσεις εργασίας. Θέλουμε επίσης μια Ελλάδα της ανάπτυξης για όλους. Όχι για δέκα ολιγάρχες που θα ελέγχουν όλη την οικονομία και φυσικά την πολιτική εξουσία»

«Σήμερα έχουμε το χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού. Ποιός λοιπόν έχει αποδείξει ότι μπορεί καλύτερα να δώσει αναπτυξιακή πνοή στην οικονομία; Αυτοί που μας οδήγησαν στην μεγαλύτερη αποανάπτυξη που έχει ζήσει η χώρα σε καιρό ειρήνης ή εμείς;»

«Θέλουμε μια Ελλάδα ισχυρή. Μια Ελλάδα που κανείς δε θα μπορεί να την απειλεί. Και κανένας σήμερα δεν μπορεί να μας απειλήσει. Ούτε στο Αιγαίο ούτε στη Κύπρο. Γιατί η Ελλάδα σήμερα είναι ισχυρότερη από ποτέ. Με πιο ισχυρές συμμαχίες από ποτέ», συνέχισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο μακεδονικό, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «σήμερα είναι τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη που επιτηρούν τον εναέριο χώρο των γειτόνων μας και όχι τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη».

«Γιατί ο λύκος τρίχα αλλάζει αλλά χούι δεν αλλάζει», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Δεν γίνεται να αγκαλιάζουν τον Κ. Μητσοτάκη όσοι προέρχονται από τη Δημοκρατική Παράταξη», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους πολίτες της Πάτρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης αποφεύγει το ντιμπέιτ «γιατί αν βρεθεί απέναντί μου θα αναγκαστεί να απαντήσει για τις συντάξεις και το νέο ασφαλιστικό που ετοιμάζουν, για το σχέδιο τους να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ, να αυξήσουν τις τιμές στο ρεύμα και τα φάρμακα, να απολύσουν δασκάλους και γιατρούς, να δώσουν ξανά τα πάντα στους δανειστές».

«Εμείς αποτρέψαμε με αγώνα την μείωση των συντάξεων. Θα εμπιστευθείτε ξανά την αξιοπρέπεια και τη ζωή σας σε αυτούς που θυμάστε, γνωρίζετε, ότι την καταρράκωσαν το 2010, το '11, το '12, το '13, το '14 με απανωτές περικοπές σε μισθούς και σε συντάξεις;», συνέχισε.

«Δεν ήταν επιλογή ταξικής μονομέρειας να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους. Ήταν επιλογή κοινωνικής δικαιοσύνης να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γεμίσει με φτωχούς απελπισμένους ανθρώπους που τρώνε στα συσσίτια», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στη μεσαία τάξη ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «εμείς βρήκαμε ελλειμματικά νοσοκομεία που σήμερα πατάνε ξανά στα πόδια τους, γιατί κάναμε 19 χιλιάδες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών όλη αυτή την τετραετία». Και συνέχισε, «για ποιους τα κάναμε αυτά; Για τους αδύναμους μόνο; Τι ήταν όλοι αυτοί οι ανασφάλιστοι, δεν ήταν μεσαία τάξη; Και αντίστροφα, ποιοί επιβάρυναν τη μεσαία τάξη με φόρους, εισφορές και χαράτσια;»

«Η Ελλάδα ανήκει στη μεγάλη της κοινωνική πλειοψηφία. Όχι στα τζάκια που θέλουν να επιστρέψουν», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και έκλεισε την ομιλία του στη Πάτρα με το σύνθημα «Τώρα βάζουμε πρώτα και πάνω απ' όλα τη ζωή μας. Και η ζωή και πάλι θα νικήσει».