ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στενό μαρκάρισμα» Μητσοτάκη σε υπουργούς: Η ηλεκτρονική παρακολούθηση «ΜΑΖΙ» & οι 18 φάκελοι

Δημοσίευση 10 Ιουλίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 10 Ιουλίου 2019, 13:41
«Στενό μαρκάρισμα» Μητσοτάκη σε υπουργούς: Η ηλεκτρονική παρακολούθηση «ΜΑΖΙ» & οι 18 φάκελοι
Facebook Twitter Whatsapp

Το Μαξίμου θα παρακολουθεί στενά το υπουργικό έργο. Τι είναι το πληροφοριακό σύστημα «ΜΑΖΙ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το νέο μοντέλο συντονισμού και ελέγχου του κυβερνητικού έργου εγκαινιάστηκε από σήμερα, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού μετέφεραν στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου 18 ντοσιέ, τα οποία είχαν παραλήπτες τους υπουργούς. Κάθε ένας υπουργός θα παραλάμβανε το ντοσιέ που αφορά στο δικό του χαρτοφυλάκιο. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται οι στόχοι που καλούνται να υλοποιήσουν.

«Εχουμε καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους. Σήμερα θα παραλάβετε όλοι από έναν φάκελο με τους στόχους ανά υπουργείο αλλά και τις εκκρεμότητες της προηγούμενης κυβέρνησης. Θα υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα της παρακολούθησης προόδου ανά τομέα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Θα έχουμε ένα πρόσθετο «όπλο» σε αυτή μας την προσπάθεια, είναι το πληροφοριακό σύστημα ΜΑΖΙ. Μία μέθοδος που θα παρακολουθεί οριζόντια τις δράσεις των υπουργείων και της Κυβέρνησης συνολικά», εξήγησε.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ψηφιακό “μάτι” του Μεγάρου Μαξίμου στα υπουργεία. Ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης θα έχει πλήρη πρόσβαση στο σύστημα αυτό και θα πραγματοποιείται αξιολόγηση της πορείας του κυβερνητικού έργου ανά τακτά διαστήματα.

Αρμόδιος για να παρακολουθεί την πρόοδο ή μη της υλοποίησης του έργου των υπουργών είναι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Ακης Σκέρτσος, ο οποίος θα τους αξιολογεί.