ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρό μήνυμα Γεννηματά: Όσοι αισθάνονται επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν ΤΩΡΑ

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιουλίου 2019, 18:22
Αυστηρό μήνυμα Γεννηματά: Όσοι αισθάνονται επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν ΤΩΡΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε και την αυτοκριτική της, λέγοντας «Έγιναν και λάθη και δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου» -Αιχμές για Ανδρουλάκη.

Αποτίμηση του εκλογικού αποτέλεσματος, διμέτωπο σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και ανακοινώσεις για σειρά πρωτοβουλιών με στόχο να απαντηθούν οι προβληματισμοί σχετικά με την πορεία του Κινήματος Αλλαγής, περιελάμβανε η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Η κυρία Γεννηματα ανακοίνωσε ότι θα συγκροτηθεί επιτροπή από πρόσωπα κύρους με επικεφαλής τον Π. Ιωακειμίδη για να εξετάσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ από το 2009 μέχρι σήμερα.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άσκησε δριμύτατη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι συνεχίζει την τακτική των μεταγραφών με αντάλλαγμα θέσεις και φωτογραφίζοντας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έκανε λόγο για Δούρειους Ίππους που ενώ είχαν πάρει τις αποφάσεις τους, έμειναν στο χώρο για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. «Αν υπάρχουν στο χώρο μας στελέχη που έλκονται από την προσφορά στελεχών να φύγουν τώρα»  ανέφερε με έμφαση.

Δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει και δικά της λάθη, αφήνοντας όμως υπονοούμενα για κάποιους «κρυπτόμενους του αγώνα, που έχουν προσωπικές φιλοδοξίες», αναφορά που θεωρήθηκε αιχμή προς τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Όλο το διάστημα υπήρξε σειρά πρωτοβουλιών για την ενότητα , την διεύρυνση και την ανασύνθεση του πολιτικού μας χώρου που βρέθηκε τα προηγούμενα χρόνια σε άτακτη εκλογική και πολιτική υποχώρηση και κατακερματισμένος. Μια πορεία  που δεν εξελίχθηκε γραμμικά και δεν απέδωσε όλα όσα προσδοκούσαμε. Δεν πίστεψαν όλοι δυστυχώς σε αυτή την προσπάθεια. Έγιναν και λάθη και δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου. Ας αναρωτηθούμε  όμως όλοι και ιδιαίτερα οι κρυπτόμενοι στον αγώνα, που αρχίζουν τώρα, με κίνητρο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες να εμφανίζονται, αν θα υπήρχαμε καν σήμερα  αν δεν είχε προηγηθεί αυτή η προσπάθεια. Μιλάω γι αυτούς  που και το 2015 έλεγαν να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, να γίνει ΕΠΙΝΕ με διαδικασίες μακριά από τη βάση της παράταξης.

Σχετικά με την στάση που θα κρατήσει το ΚΙΝΑΛ, είπε ότι «μπορεί και είναι αποφασισμένο να διατηρήσει την αυτονομία του και να ενισχύσει την παρουσία του», ενώ μιλώντας για το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ τόνισε ότι απέναντι σε αυτό το δίπολο, το Κίνημα Αλλαγής θα μείνει σταθερά στις θέσεις του για μαχητική και δυναμική αντιπολίτευση, υπεύθυνη και Προγραμματική. 

Οι προγραμματικές εξαγγελίες της Φώφης Γεννηματά:
- Πανελλαδική προγραμματική συνδιάσκεψη το φθινόπωρο
-Συνδιάσκεψη και συνέδριο νεολαίας
-Μητρώοκαι ακαδημία στελεχών 
-Συνδιάσκεψη για την αυτοδιοίκηση
-Αναδιοργάνωση οργανώσεων
-Συκροτηση προσωρινών νομαρχιακών επιτροπών και εκλογή νέων
-Συγκρότηση των τομέων του κόμματος.