ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλγαράκης στο newpost: Προσωπική επιτυχία του Μητσοτάκη η εκλογική νίκη- Το πρώτο δείγμα γραφής της κυβέρνησης είναι θετικό

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιουλίου 2019, 20:48
Βουλγαράκης στο newpost: Προσωπική επιτυχία του Μητσοτάκη η εκλογική νίκη- Το πρώτο δείγμα γραφής  της κυβέρνησης είναι θετικό
Facebook Twitter Whatsapp

Τι λέει για τα επόμενα βήματά του

«Προσωπική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη» χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου ο Γιώργος Βουλγαράκης μιλώντας στο Newpost.gr τονίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία «δεν είναι απλά αυτοδύναμη, έχει μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Ο πρώην υπουργός εκτιμά πως το αποτέλεσμα των εκλογών λύνει τα χέρια του πρωθυπουργού και προσθέτει πως «η κυβέρνηση εκτός του ότι είναι αυτοδύναμη, έχει μπροστά της μια πλήρη τετραετία, χωρίς ενδιάμεσες εκλογικές αναμετρήσεις».

Αναφερόμενος στο πρώτο δείγμα γραφής της κυβέρνησης ο κ. Βουλγαράκης τονίζει πως είναι θετικό υποστηρίζοντας πως καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα από «το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή παρουσιάζεται προετοιμασμένη σε επίπεδο διαταγμάτων και νομοσχεδίων αλλά κυρίως, τα αντανακλαστικά που έδειξε στην κρίση με τα δυσάρεστα γεγονότα στη Βόρεια Ελλάδα».

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Πως σχολιάζετε το εκλογικό αποτέλεσμα;

Το εκλογικό αποτέλεσμα, νομίζω «μιλάει» από μόνο του. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι απλά αυτοδύναμη, έχει μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτό συμβαίνει μετά από πάρα πολλά χρόνια στη χώρα και αναμφίβολα είναι και προσωπική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Λύνει τα χέρια του πρωθυπουργού να εφαρμόσει το πρόγραμμα που παρουσίασε προεκλογικά;

Προφανώς. Η κυβέρνηση εκτός του ότι είναι αυτοδύναμη, έχει μπροστά της μια πλήρη τετραετία, χωρίς ενδιάμεσες εκλογικές αναμετρήσεις. Ως εκ τούτου, έχει την όλη την άνεση να εφαρμόσει το πρόγραμμα της.

Για το νέο κυβερνητικό σχήμα σχολιάστηκε και ο μεγάλος αριθμός τεχνοκρατών. Ποια είναι η δική σας άποψη;

Η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε ένα διαφορετικό κυβερνητικό μοντέλο από αυτά που είχαμε συνηθίσει ως σήμερα, όσον αφορά την δομή αλλά και τη σύνθεση.

Το ερώτημα είναι, αν αυτό το σχήμα που συνδυάζει πολιτικότητα και τεχνοκρατία, θα είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό. Δεν μπορώ να το προδικάσω αυτό, νομίζω κανένας στην πραγματικότητα δεν μπορεί. Θα κριθεί στην πράξη. Ο Πρωθυπουργός άλλωστε, έχει πάντα στη διάθεση του τη δυνατότητα να κάνει διορθωτικές κινήσεις εφόσον χρειαστεί.

Ο μικρός αριθμός γυναικών, σας προβληματίζει;

Είναι όντως μικρός ο αριθμός των γυναικών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Το κρίσιμο ζήτημα βέβαια, είναι περισσότερο οι ικανότητες και η θέληση για προσφορά και λιγότερο το φύλο.

Τι περιμένετε να ακούσετε στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης;

Στις προγραμματικές δηλώσεις, ξέρετε, οι νεοεκλεγείσες κυβερνήσεις, συνήθως, επαναδιατυπώνουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα. Ενδεχομένως να τροποποιούν και κάποια λίγα πράγματα. Επομένως δεν περιμένω να ακούσω κάτι διαφορετικό από αυτό. Αυτό που έχει σημασία για μένα, είναι ότι το πρώτο δείγμα γραφής της νέας κυβέρνησης είναι θετικό.

Τι σας κάνει να το λέτε αυτό;

Το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή παρουσιάζεται προετοιμασμένη σε επίπεδο διαταγμάτων και νομοσχεδίων αλλά κυρίως, τα αντανακλαστικά που έδειξε στην κρίση με τα δυσάρεστα γεγονότα στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτά είναι πολύ θετικά δείγματα γραφής.

Ποιες είναι οι προκλήσεις για τη νέα κυβέρνηση; Η δημιουργία προσδοκιών για τους φόρους και τις νέες δουλείες μπορούν να εξελιχθούν σε παγίδα στην περίπτωση που υπάρξουν εμπόδια στην υλοποίηση των συγκεκριμένων πολιτικών;

Δε νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί παράλογα η υπερβολικά πράγματα. Αντίθετα, θα σας έλεγα ότι ήταν μάλλον φειδωλή στις εξαγγελίες της προεκλογικά. Στην πραγματικότητα εισηγήθηκε ένα «άλλο» μείγμα οικονομικής πολιτικής εντός των πλαισίων των δεσμεύσεων της χώρας.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα του Γιώργου Βουλγαράκη; Εκλεγήκατε δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, θέλετε να επιστρέψετε κεντρική πολιτική σκηνή;

Κάθε εκλογή, εμπεριέχει και μια δημοκρατική νομιμοποίηση για τον υποψήφιο. Αυτό έγινε και με την εκλογή μου, ως ανεξάρτητος, στο Δήμο Αθηναίων. Η συμμετοχή, όμως, στην κεντρική πολιτική σκηνή, προϋποθέτει εκλογική διαδικασία σε εθνικό επίπεδο και τέτοιο ενδεχόμενο, στο άμεσο μέλλον προφανώς δεν υπάρχει.

Θα τιμήσω συνεπώς, την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, θα βοηθήσω τον Κώστα Μπακογιάννη να γίνει η πόλη καλύτερη και θα παραμείνω ενεργός πολίτης.