ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν υπέγραψε τα Προεδρικά Διατάγματα Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη- Τα επέστρεψε στην κυβέρνηση

Δημοσίευση 12 Ιουλίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2019, 18:05
Ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν υπέγραψε τα Προεδρικά Διατάγματα Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη- Τα επέστρεψε στην κυβέρνηση
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν είχαν υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές. Πλήρης επιβεβαίωση Newpost.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα στην κυβέρνηση τα δύο σχέδια Προεδρικών διαταγμάτων, τα οποία αφορούσαν την επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι από την στιγμή που δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, δεν έχουν οποιαδήποτε νομική ισχύ και επομένως δεσμευτικό χαρακτήρα για την νέα κυβέρνηση.

To Newpost, ήδη από τις 14 Ιουνίου είχε αποκαλύψει ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος, ήταν αποφασισμένος να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για την τοποθέτηση νέας προέδρου και νέας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναλύσει το σκεπτικό του στον πρωθυπουργό και του είχε πει ότι δεν προτίθεται να υπογράψει τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε νεότερο ρεπορτάζ του Νewpost για το ίδιο θέμα, στις 30 Ιουνίου, υπήρχε η πληροφορία ότι ο κ. Παυλόπουλος δεν θα υπέγραφε τα διατάγματα αλλά και δεν θα τα επέστρεφε στο Μαξίμου, αναμένοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και τον σχηματισμό κυβέρνησης. Στη συνέχεια σε συνεννόηση με τον νέο Υπουργό δικαιοσύνης θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, γράφαμε στο ίδιο ρεπορτάζ.

Το ζήτημα των νέων προσώπων στην ηγεσία της Δικαιοσύνης είχε πυροδοτήσει σφοδρή αντιπαράθεση, με τη Νέα Δημοκρατία να αντιδρά στις τοποθετήσεις που είχε προβεί η προηγούμενη κυβέρνηση, αφού είχαν γίνει εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είχε προτείνει την κυρία Δήμητρα Κοκκοτίνη ως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την Ειρήνη Καλού ως Προέδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Μιλώντας για το θέμα στη συνέντευξη που είχε δώσει στον ΣΚΑΪ, ο Αλέξης Τσίπρας εμμέσως πλην σαφώς είχε καλέσει τον Προκόπη Παυλόπουλο να υπογράψει τις τοποθετήσεις μετά τις κάλπες, επιβεβαιώνοντας πως είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ΠτΔ όπου του εξέφρασε την διαφωνία του με την μετάθεση της υπογραφής μετεκλογικά.