ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαυρωτάς: Δεν είμαι μέλος της ΝΔ, εξακολουθώ να είμαι Ποτάμι

Δημοσίευση 16 Ιουλίου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 16 Ιουλίου 2019, 22:52
Μαυρωτάς: Δεν είμαι μέλος της ΝΔ, εξακολουθώ να είμαι Ποτάμι
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Τι είπε, επίσης, ο γενικός Γραμματέας Αθλητισμού για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση ότι αναλαμβάνει γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 ο Γιώργος Μαυρωτάς.

«Δεν είμαι μέλος της ΝΔ, εξακολουθώ να είμαι στο Ποτάμι, ανέλαβα αυτό το πόστο που το ξέρω, μετά από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη», δήλωσε ο Γιώργος Μαυρωτάς αναφορικά με τη κομματική του τοποθέτηση.

Ο κ. Μαυρωτάς επεσήμανε πως γνωρίζει τον χώρο του αθλητισμού εδώ και τέσσερις δεκαετίες, έχει τεχνική επάρκεια από το Πολυτεχνείο και μπορεί να μεταφέρει τη διεθνή του εμπειρία στον τομέα αυτό.

Συμπλήρωσε επίσης πως θα έχει καλή συνεργασία με τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη για τον οποίο είπε πως έχει «τον πρώτο λόγο» ενώ ο ίδιος μπορεί να συνδράμει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και την οργάνωση.

«Πιστεύω πολύ στην πυραμίδα του αθλητισμού: όσο μεγαλύτερη είναι η βάση τόσο πιο ψηλά μπορεί να φτάσει η κορυφή», συνέχισε τονίζοντας πως σήμερα ένα από τα μεγάλα στοιχήματα είναι η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς του 2004, ο γενικός Γραμματέας Αθλητισμού διευκρίνισε πως το θέμα δεν είναι μόνο να ξαναζωντανέψουν τα τσιμέντα, όπως είπε, αλλά και η κουλτούρα των αγώνων.

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία είχε υπερψήφισε, υπογράμμισε ότι τώρα είναι διαφορετικό το κλίμα στην ΝΔ, καθώς δεν είναι πλέον στην αντιπολίτευση και το κλίμα δεν είναι προεκλογικό.

«Νομίζω ότι θα κινηθεί σε πλαίσιο για το πώς θα αποκομίσουμε τα περισσότερα οφέλη από την συμφωνία και όχι να την καταργήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.