ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχιεπίσκοπος και Υπ. Παιδείας συμφώνησαν στην επανέναρξη διαλόγου

του Σωτήρη Τζούμα - Δημοσίευση 17 Ιουλίου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2019, 22:17
Αρχιεπίσκοπος και Υπ. Παιδείας συμφώνησαν στην επανέναρξη διαλόγου
Facebook Twitter Whatsapp

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση που είχαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την πρόθεση για επανέναρξη του διαλόγου Εκκλησίας-Πολιτείας επανέλαβαν σήμερα στη συνάντηση που είχαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον Αρχιεπίσκοπο να αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τονίζοντας πως είναι πολύ ευχαριστημένος, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας και συμπλήρωσε πως η επιτροπή διαλόγου είχε ασχοληθεί με τα θέματα με επιτυχία στο παρελθόν και πρέπει να ενεργοποιηθεί πάλι.

Η υπουργός Παιδείας, κ. Κεραμέως, προσέγγισε με πολύ σεβασμό τόσο τον Πρωτοσύγγελο της Ι. Αρχιεπισκοπής Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών που την υποδέχθηκε καθηκόντως στην είσοδο του Μεγάρου αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο. Μάλιστα σε πλήρη αντίθεση με την  προηγούμενη κατάσταση, η νέα υπουργός ασπάστηκε με σεβασμό την δεξιά Χείρα τόσο του Πρωτοσυγγέλου, όσο και του Αρχιεπισκόπου αλλά και εις την παρειά! 

Η υπουργός Παιδειας τόνισε ότι υπάρχει από την πλευρά της Πολιτείας όλη η καλή θέληση ώστε η συνεργασία αυτή να είναι γόνιμη, εποικοδομητική και στην βάση μιας ειλικρινούς σχέσης. 

«Η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει άμεσα η έναρξη του διαλόγου προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα μεταξύ Πολιτείας – Εκκλησίας πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους», είπε και επεσήμανε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διατήρηση και διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των Κληρικών.