ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας σε Βούτση: Θα προσπαθήσω να πάω τη σκυτάλη που δώσατε παραπέρα

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 18 Ιουλίου 2019, 12:25
Τασούλας σε Βούτση: Θα προσπαθήσω να πάω τη σκυτάλη που δώσατε παραπέρα
Facebook Twitter Whatsapp

Σε πολύ καλό κλίμα η τελετή παράδοσης - παραλαβής της προεδρίας της Βουλής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε κλίμα συναίνεσης και αλληλοσεβασμού πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής της προεδρίας της Βουλής στο γραφείο του προέδρου.

Ο απερχόμενος Νίκος Βούτσης συνάντησε στο κατώφλι του γραφείου το νεοεκλεγέντα Κωνσταντίνο Τασούλα που προσήλθε μαζί με μέλη της οικογένειάς του και προέβησαν σε δηλώσεις.

«Σας υποδέχομαι με τις καλύτερες ευχές και προσδοκίες ότι θα διαδραματίσετε τον θεσμικό σας ρόλο και να ξέρετε ότι θα έχτε τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια και τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις», είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε:

«Πλέον η χώρα μας έχει βγει τυπικά από τη μέγγενη των μνημονίων και των δεσμεύσεων και των αγκυλώσεων που επέφεραν αυτές. Θα είμαστε στη διάθεσή σας θεσμικά για να προχωρήσουμε μαζί».

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Τασούλας είπε πως ο κ. Βούτσης τον καλωσορίζει, αλλά ο ίδιος δεν τον ξεπροβοδίζει καθώς συνεχίζει να είναι μέλος του κοινοβουλίου.

«Όλες αυτές τις μέρες με ειλικρινή και φιλότιμο τρόπο μου ξεδιπλώσατε τις πρωτοβουλίες σας. Η διάρκεια που απολαύσατε περισσότερα από 4 χρόνια στην προεδρεία είναι σημαντικός παράγοντας για να μπορεί να παραχθεί έργο. Η Βουλή έχει το συμβολικό και κυριολεκτικό πρόσωπο. Έχουμε την επιβεβλημένη παρουσία στο Άουσβιτς που τιμά τη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού και την προετοιμασία για τα 200 χρόνια από την ελληνική παλιγγενεσία. Έχουμε περιθώριο καλής δουλειάς εδώ», είπε και σημείωσε:

«Οι πολλοί ρομαντικοί στόχοι μπορεί να μην επιτυγχάνονται και επειδή όλα είναι σκυταλοδρομία στην πολιτική σάς λέω ότι θα προσπαθήσω να πάω τη σκυτάλη που δώσατε παραπέρα».