ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δανέλλης: «Δέχομαι ακόμα απειλές»

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 18 Ιουλίου 2019, 18:57
Δανέλλης: «Δέχομαι ακόμα απειλές»
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα χρόνο μετά, ο πρώην βουλευτής δέχεται ακόμα απειλές για τη ζωή του

Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, βρίσκεται ανάμεσα στους πολιτικούς που δέχονταν απειλές για τη ζωή τους αναφορικά με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μεταξύ άλλων, παρόμοιες απειλές είχαν καταγγείλει ότι λάμβαναν και η Κατερίνα Παπακώστα και ο Κώστας Ζουράρις.

Ο κ. Δανέλλης μίλησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και διευκρίνισε ότι δέχεται μέχρι και σήμερα απειλές για τη ζωή του, αν και η Συμφωνία των Πρεσπών συνομολογήθηκε στις 12 Ιουνίου 2018.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην Εφ.Συν. ο Σπύρος Δανέλλης:

«Εχω πάρει χιλιάδες μηνύματα ακραίων απειλών, χυδαιοτήτων και ύβρεων. Αρχίζουν να μου τα στέλνουν από τις 2 Ιανουαρίου του 2019 που εγώ πρώτος εκφράζομαι για το μακεδονικό ζήτημα, πολύ πριν υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Εκεί που το πράγμα ξεφεύγει εντελώς είναι όταν μετά την εκδήλωση, η οποία γίνεται στο Μέγαρο Μουσικής στις 13 Ιανουαρίου του 2019 για το Μακεδονικό, αποδέκτης απειλών είναι και η 18χρονη κόρη μου. Τότε κυκλοφορούν φωτογραφίες στο Διαδίκτυο με την κόρη μου η οποία δέχεται και αυτή ύβρεις και απειλές.

Εκείνη την περίοδο το πράγμα χοντραίνει, διότι απειλούνται μέλη και της οικογένειάς μου και κάνω την πρώτη καταγγελία στη ΓΑΔΑ στις 15 Ιανουαρίου του 2019. Συνολικά έχω πραγματοποιήσει τρεις καταγγελίες στη ΓΑΔΑ, η τελευταία ήταν στις 10 Ιουλίου. Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ταυτοποίησε πέντε άτομα από όλους αυτούς για τους οποίους έδωσα στοιχεία, οι οποίοι παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη.

Δέχομαι απειλητικά μηνύματα παντού, στο twitter, στο facebook, στο messenger, στο κινητό τηλέφωνο με sms, στο e-mail, με όλους τους τρόπους και τώρα ακόμα. Απειλές δέχομαι επιπλέον στον δρόμο και σε χώρους συνάθροισης. Είναι ένα τυφλό μίσος όχι μόνο από φασιστοειδή, είναι κάποιοι που δεν ξέρω κατά πόσον έχουν και σώας τας φρένας τους.

Δεν πτοήθηκα, όμως, σε καμιά στιγμή απ’ όλα αυτά τα γεγονότα και δεν σκέφτηκα ποτέ να υποχωρήσω από τις θέσεις μου για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό. Καθοριστικό στοιχείο στην ανυποχώρητη απόφασή μου υπήρξε η συμπαράσταση και στήριξη της οικογένειάς μου, ειδικά στο σημείο που απειλήθηκε η κόρη μου».