ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχονται 3.950 προσλήψεις αστυνομικών και υγειονομικών μέσα στο 2019

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 18 Ιουλίου 2019, 21:49
Έρχονται 3.950 προσλήψεις αστυνομικών και υγειονομικών μέσα στο 2019
Facebook Twitter Whatsapp

Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Να προχωρήσουν συνολικά 3.950 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας και στην αστυνομία αποφάσισε η κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου στη σύσκεψη δόθηκαν από τον πρωθυπουργό οι εξής κατευθύνσεις:

  • Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019 με προτεραιότητα τις 2.450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας. Οι προσλήψεις στον τομέα της Υγείας αφορούν στη στελέχωση νοσοκομείων με νοσηλευτές, κυρίως στα ιδρύματα της Αττικής.
  • Επιπλέον να δρομολογηθούν άμεσα - και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους - 1.500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετείχαν οι υπουργοί κ. Χρ. Σταϊκούρας, Μιχ. Χρυσοχοίδης, Β. Κικίλιας, Τ. Θεοδωρικάκος, Θ. Σκυλακάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η άμεση πλήρωση κενών στους τομείς της Υγείας και της ασφάλειας – ιδίως στην αστυνομία- ήταν από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Μεγάρου Μαξίμου, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών σημείωναν πως το αμέσως προσεχές διάστημα, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, θα ελεγχθούν τα κενά και οι άμεσες ανάγκες στο δημόσιο για να προχωρήσουν άμεσα όλες οι ενέργειες που απαιτούνται για να πληρωθούν οι θέσεις.

Σημειώνεται ότι ήδη στον τομέα της ασφάλειας, ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχει προχωρήσει σε αλλαγές στην αστυνομία, αποσπώντας αστυνομικούς από τη φύλαξη πρώην υπουργών και βουλευτών ώστε να επιστρέψουν σε μάχιμες υπηρεσίες.

Παράλληλα, σήμερα, Πέμπτη, έκαναν πρεμιέρα στους δρόμους της Αθήνας οι ομάδες αστυνομικών κομάντος που θα κινούνται στην πόλη με κλειστά φορτηγάκια. Αρχικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, θα είναι στάσιμοι σε συγκεκριμένα σημεία, τουριστικά ως επί το πλείστον, με μεγάλη προσέλευση και κίνηση κόσμου.

Η ομάδα είναι δομημένη στα ευρωπαϊκά πρότυπα όπως έχουν σχεδιαστεί και σε άλλες ευρωωπαϊκές πρωτεύουσες μετά από τρομοκρατικές ενέργειες.