ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το φωτογραφικό παρασκήνιο της συνεδρίασης της γαλάζιας ΚΟ

της Χριστίνας Κοραή - Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 19 Ιουλίου 2019, 12:37
Το φωτογραφικό παρασκήνιο της συνεδρίασης της γαλάζιας ΚΟ
Facebook Twitter Whatsapp

Η πρώτη, πανηγυρική, συνεδρίαση είχε και χωροταξικό ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζοντας μια φράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ότι «όταν ακούς προσεκτικά πάντα θα μάθεις κάτι», ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε πολλαπλά μηνύματα στους 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την στάση που πρέπει να κρατήσουν κοινοβουλευτικά, μακριά από την αλαζονεία και με μία νέα ποιότητα που πρέπει να επικρατήσει στη δημόσια ζωή.

Μετά την εκλογή του νέου γραμματέα, Σταύρου Καλαφάτη, που πραγματοποιήθηκε δια βοής έπειτα από πρόταση του παλαιότερου κοινοβουλευτικού, Γιάννη Τραγάκη, ο κ. Καλαφάτης ανακοίνωσε ταχύρρυθμα σεμινάρια στους νέους βουλευτές ώστε να εξοικειωθούν με τα νέα τους καθήκοντα.

Έπειτα, ακολούθησε συνάντηση του νέου γραμματέα με τους βουλευτές στο εντευκτήρια, ενώ δεν έλειψαν και τα πειράγματα με τους Άδωνι Γεωργιάδη και Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Όλοι τους άκουσαν προσεκτικά την ομιλία και τις οδηγίες που έδωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ -ειδικά οι νεοεισερχόμενοι- και έχει τη δική του σημασία η... χωροταξία που προτιμήθηκε. 

Οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης και Τάκης Θεοδωρικάκος προτίμησαν να παρακολουθήσουν την ομιλία του Πρωθυπουργού από τα ορεινά και όρθιοι, προκειμένου να βλέπουν καλά. Τα ορεινά προτίμησαν και οι πρώην Πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, ενώ εκεί ήταν και ο νέος Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο οποίος συνομιλούσε με τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

Παρόντες ήταν και ευρωβουλευτές της ΝΔ, όπως η Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Κώστας Καραγκούνης παρακολουθήσαν την ομιλία Μητσοτάκη από την μεριά των δημοσιογράφων.

Αμέσως μετά, δεν έλειψαν και τα απαραίτητα «πηγαδάκια». Από αριστερά, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, ο Θεοδωρος Ρουσόπουλος και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Πίσω διακρίνεται η Ντόρα Μπακογιάννη, μπροστά της η Νόνη Δούνια. Ακόμα πιο μπροστά, Λευτέρης Αυγενάκης, Γιώργος Αμυράς, Φωτεινή Ππιλή, Θάνος Πλεύρης.

 

Γενική άποψη της συνεδρίασης.

Φιλικό κλίμα και εναγκαλισμοί του Προέδρου της ΝΔ με τον «πρωτάρη» της Βουλής, καθηγητή Δημήτρη Καιρίδη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χάλασε χατήρι σε κανέναν, βγάζοντας πολλές φωτογραφίες.

Οι κύριοι Καιρίδης, Τσιάρας και Πικραμμένος.

Χιούμορ και πειράγματα του «παλιού» με τον «νέο». Ο Μάκης Βορίδης με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

O Κώστας Καραμανλής και η Νόνη Δούνια.