ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημέρωση Πέτσα για τον ισχυρό σεισμό: Ψυχραιμία, δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς - Ο μηχανισμός είναι σε εγρήγορση

Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 19 Ιουλίου 2019, 15:55
Facebook Twitter Whatsapp

5,1 βαθμών ο σεισμός που σημειώθηκε στις 14:12 στην Αθήνα.

Ψυχραιμία συνέστησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση για τον ισχυρό σεισμό 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε Αθήνα.

Όπως είπε, δεν υπάρχουν αναφορές και σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ όσον αφορά σοβαρές φθορές σε κτίρια, όπως είπε έχουν καταγραφεί δύο περιπτώσεις, ένα στη Δραπετσώνα (παλαιά οικία) και ένα στα Πετράλωνα. Το δεύτερο ήταν ακατοίκητο. 

«Φθορές έχουν σημειωθεί σε προσόψεις οικιών, στον Πειραιά, την Περιφερειακή Αιγάλεω και στο Μοναστηράκι. Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ. Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας λειτουργούν, αλλά λόγω υπερφόρτωσης, υπήρξαν πρόσκαιρα προβλήματα. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση. Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς από το γραφείο του», είπε ο κ. Πέτσας, υπογραμμίζοντας ότι σε τοιμότητα βρίσκεται και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο  κ. Πέτσας έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας ότι στην Ελλάδα γνωρίζουμε από σεισμούς και κάλεσε τους πολίτες να είναι ενημερωμένοι.