ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαψεύδει Ξανθό ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ: Με παρέμβαση Κικίλια δωρεάν φάρμακα στους εγκαυματίες από το Μάτι

Δημοσίευση 23 Ιουλίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 23 Ιουλίου 2019, 17:10
Διαψεύδει Ξανθό ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ: Με παρέμβαση Κικίλια δωρεάν φάρμακα στους εγκαυματίες από το Μάτι
Facebook Twitter Whatsapp

Χτες, ο πρώην υπουργός είχε αναφέρει ότι οι εγκαυματίες είχαν δωρεάν πρόσβαση σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.

Διευκρινίσεις σχετικά με το ποιος αποφάσισε την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκαίων υλικών στους εγκαυματίες από το Μάτι, δίνει ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Βασίλη Πλαγιανάκος, ο οποίος αναφέρει ότι ο νυν υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είναι αυτός που αποφάσισε να καλυφθούν τα απαραίτητα για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Στην ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αναφέρει:

«Με ταχείες διαδικασίες, οι εγκαυματίες από το Μάτι θα μπορούν να προμηθεύονται τα αναλώσιμα υγειονομικά υλικά που κρίνονται αναγκαία από τους θεράποντες ιατρούς τους, μέσω του ΕΟΠΥΥ. Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου (ΑΥΣ), μετά από παρέμβαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε η πλήρης κάλυψη και η άμεση χορήγηση όλων των αναγκαίων υλικών για την αποκατάσταση της υγείας τους. Η διαδικασία, σύμφωνα με την απόφαση του ΑΥΣ, θα απλουστευθεί μέσω της έγκρισης ατομικών αιτημάτων για την διευκόλυνση των πληγέντων από τη φωτιά στο Μάτι, ακόμα και με έκτακτες συνεδριάσεις του ΑΥΣ και του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ».

Σημειώνεται ότι χτες, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, είχε δηλώσει ότι οι εγκαυματίες κάτοικοι στο Μάτι από την πρώτη στιγμή είχαν δωρεάν πρόσβαση σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.

Με ταχείες διαδικασίες, οι εγκαυματίες από το Μάτι θα μπορούν να προμηθεύονται τα αναλώσιμα υγειονομικά υλικά που κρίνονται αναγκαία από τους θεράποντες γιατρούς τους, μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Διαδικασίες - εξπρές

Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου (ΑΥΣ), μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε η πλήρης κάλυψη και η άμεση χορήγηση όλων των αναγκαίων υλικών για την αποκατάσταση της υγείας τους. Η διαδικασία, σύμφωνα με την απόφαση του ΑΥΣ, θα απλουστευθεί μέσω της έγκρισης ατομικών αιτημάτων για την διευκόλυνση των πληγέντων από τη φωτιά στο Μάτι, ακόμα και με έκτακτες συνεδριάσεις του ΑΥΣ και του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε επισκεφθεί τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ και είχε συγκαλέσει για σήμερα εκτάκτως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, για να λάβει την απόφαση αυτή, ώστε όπως είπε οι εγκαυματίες να μπορούν να παίρνουν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ, επιθέματα σιλικόνης ή αλοιφές και ό,τι άλλο χρειάζονται με βάση τις γνωματεύσεις των γιατρών τους. Όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για το θέμα «Κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα από αυτό το δράμα και δεν μπορώ να ανεχθώ αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται».