ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Εγκληματική η αδράνεια της προηγούμενης κυβέρνησης στο Μάτι

Δημοσίευση 24 Ιουλίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 24 Ιουλίου 2019, 09:07
Γεραπετρίτης: Εγκληματική η αδράνεια της προηγούμενης κυβέρνησης στο Μάτι
Facebook Twitter Whatsapp

«Τριάντα ένα εκατ. ευρώ λιμνάζουν», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Εγκληματική αδράνεια» καταλόγισε στην προηγούμενη κυβέρνηση ο υπουργός Επικρατείας Στέλιος Γεραπετρίτης όσον αφορά στο Μάτι, έναν χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε την περιοχή βραδυφλεγή βόμβα, εξηγώντας ότι παραμένει γεμάτη με εύφλεκτα υλικά που δεν έχουν απομακρυνθεί, ενώ σχολίασε πως η νέα κυβέρνηση σοκαρίστηκε όταν διαπίστωσε ότι από τα 37 εκατ. ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί από μεγάλους δωρητές και πολίτες για την αποκατάσταση της περιοχής είχαν χρησιμοποιηθεί μόλις 6 εκατ. ευρώ λίγο πριν τις εκλογές.

«Τριάντα ένα εκατ. ευρώ λιμνάζουν, πρόκειται για εγκληματική αδράνεια στο Μάτι» τόνισε, σημειώνοντας ότι επί νέας κυβέρνησης ενεργοποιήθηκε άμεσα ο μηχανισμός με βάση Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει το Σύνταγμα για έκτακτες ανάγκες για να αποκατασταθεί η περιοχή από τα εύφλεκτα υλικά και να εξαλειφθούν οι τοξικές για την περιοχή εστίες αμιάντου.

«Οι προτάσεις για ανάπλαση από την τοπική κοινωνία θα γίνουν αμέσως δεκτές από την πολιτεία. Όλα αυτά θα γίνουν με ιδιωτική πρωτοβουλία, αζημίως, το δημόσιο δεν θα ξοδέψει ούτε 1 ευρώ. Μέσα σε ένα μήνα θα έχει εκκαθαριστεί απολύτως η περιοχή» επισήμανε δε ο υπουργός.

Το ΤΕΕ, πρόσθεσε, ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, σύμβουλος του ελληνικού δημοσίου, θα αναλάβει με δίκες του δαπάνες την εκπόνηση συνολικού σχεδίου ανάπλασης της περιοχής εντός έτους που θα ενεργοποιηθεί αμέσως για να έχουμε σε λίγα χρόνια ένα νέο Μάτι που θα γίνει πρότυπος οικισμός που θα αναγεννηθεί από τις στάχτες του.