ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφοροποίηση Μαλέλη: Το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο θέμα του ασύλου

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 25 Ιουλίου 2019, 14:30
Διαφοροποίηση Μαλέλη: Το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο θέμα του ασύλου
Facebook Twitter Whatsapp

«Το κόμμα μας ανήκει στην κεντροαριστερα και όχι στο κέντρο» είπε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Μαλέλης.

Τις διαφωνίες του με τις κινήσεις του Κινήματος Αλλαγής μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου διατύπωσε το μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, Σταμάτης Μαλέλης.

Ο κ. Μαλέλης ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι δεν είναι υπέρ της κατάργησης του ασύλου προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί το κόμμα μου να ταυτίζεται σε τέτοια θέματα με τη ΝΔ».

Εξέφρασε, επίσης, τη διαφωνία του με τις δηλώσεις στελεχών που παρουσιάζουν το ΚΙΝΑΛ ως κόμμα του Κέντρου. «Ελπίζω αυτή η άποψη να μην είναι η επίσημη γιατί θα ήταν καταστροφική. Δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές, τις αξίες και την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης. Το κόμμα μας ανήκει στην κεντροαριστερα και όχι στο κέντρο» είπε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Μαλέλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο αγώνας του ΚΙΝΑΛ πρέπει να είναι «μονομέτωπος κατά της ΝΔ», που έδειξε ήδη τα δεξιά αντανακλαστικά της σε θέματα όπως το μεταναστευτικό, τα επιδόματα και το άσυλο.

Αναφερόμενος στα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ ο κ. Μαλέλης είπε ότι «ο αγώνας μου θα στοχεύσει στην ριζοσπαστικοποίηση του αλλά και στην λειτουργία των θεσμικών του οργάνων. Πρέπει να λύσουμε πολλά θέματα στο ΚΙΝΑΛ».

Αξίζει να σηµειωθεί ότι η αναφορά του βουλευτή του κόμματος, Μιχάλη Κατρίνη, από το βήµα της Βουλής, που ερµηνεύτηκε ως άποψη κατά της κατάργησης του ασύλου, προκάλεσε συζητήσεις στο εσωτερικό του Κινήµατος Αλλαγής.

Αντίθετα, ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει διευκρινίσει κόμμα του είναι θετικό για την κατάργηση του ασύλου, επισημαίνοντας ότι πρέπει να τελειώσει η ανομία, το παραεμπόριο, τα ναρκωτικά».