ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για Ελληνικό: Εμείς προχωρήσαμε την επένδυση- Είχε γίνει αγοραπωλησία χωρίς τοπογραφικό

Δημοσίευση 26 Ιουλίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 26 Ιουλίου 2019, 13:38
Παππάς για Ελληνικό: Εμείς προχωρήσαμε την επένδυση- Είχε γίνει αγοραπωλησία χωρίς τοπογραφικό
Facebook Twitter Whatsapp

Υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης σχετικά με την επένδυση ο πρώην υπουργός, καταλογίζοντας ευθύνες και στην εταιρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Αυτό που παρέλαβε η δική μας κυβέρνηση στο Ελληνικό ήταν απλώς μία σύμβαση του Δημοσίου με τη Lamda Development. Δεν είχαν οριοθετηθεί οι αρχαιολογικοί χώροι, οι αιγιαλοί, τα ρέματα. Εμείς προχωρήσαμε την επένδυση, βγήκαν τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, έγινε η μετεγκατάσταση 69 φορέων από το χώρο του Ελληνικού και τώρα, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο ΣτΕ, αναμένονται οι Υπουργικές Αποφάσεις και ο διαγωνισμός για το καζίνο», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Αλφόνσο Βιτάλη.

Όπως εξήγησε, «στο Ελληνικό έγινε μία αγορά η οποία δεν είχε καν τοπογραφικό. Δεν ορίζονταν σαφώς το τι ακριβώς αφορούσε η αγοροπωλησία», ενώ σε σχέση με τις καθυστερήσεις που κατήγγειλε η Lamda Development, αντέτεινε ότι αυτές «αφορούσαν τις πρακτικές της εταιρείας και το χρόνο κατάθεσης των μελετών».

Ο Νίκος Παππάς, αφού ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί την υπόθεση της έκδοσης των αναμενόμενων ΚΥΑ, σημείωσε πως η τοποθέτηση του υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου, στο κυβερνητικό σχήμα, εγείρει «ένα κορυφαίο ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων, διότι ο κ. Οικονόμου, ο οποίος υπερασπιζόταν ως εχθές τα συμφέροντα της Lamda Development, άλλαξε εν μία νυκτί μεριά του τραπεζιού και πλέον υποτίθεται πως υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δημοσίου».