current views are: 1

31 Ιουλίου 2019
Δημοσίευση17:55

Πέτσας: Με τις αλλαγές του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε από τη φυλακή ο Κορκονέας

«Με τη νέα διάταξη μπορεί να γίνεται όποια παρέμβαση χρειαστεί, ακόμη και για αδικήματα που έχουν τελεστεί εκτός των ιδρυμάτων»

Δημοσίευση 17:55’
αρθρο-newpost

«Με τη νέα διάταξη μπορεί να γίνεται όποια παρέμβαση χρειαστεί, ακόμη και για αδικήματα που έχουν τελεστεί εκτός των ιδρυμάτων»

Ιδιαίτερη αναφορά στην αποφυλάκιση Κορκονέα έκανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, τονίζοντας ότι «έχει να κάνει με την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές», ενώ αναφορά έκανε και στην επικείμενη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, αναδεικνύοντας ποια είναι η διαφορά της ρύθμισης που φέρνει η κυβερνηση σε σχέση με ό,τι ισχύει σήμερα με το νόμο Διαμαντοπούλου.

Σε ό,τι αφορά την αποφυλάκιση Κορκονέα, ο κ. Πέτσας μετά την αποστροφή ότι «δεν σχολιάζουμε αποφάσεις της Δικαιοσύνης», επισήμανε ότι «είναι ένα θέμα που σχετίζεται δυστυχώς με αποφάσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης. Έχει να κάνει με την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Και η αποφυλάκιση Κορκονέα, η μικρότερη ποινή, οφείλεται βασικά σε δύο λόγους: Πρώτον ότι άλλαξε το θέμα των ελαφρυντικών με τρόπο που επιβάλλει στο δικαστήριο να εξετάσει τον πρότερο σύννομο βίο και για αυτό του αναγνώρισε ελαφρυντικό. Και το δεύτερο ότι χαμήλωσε το μέγιστο ύψος της ποινής, από τα 20 έτη στα 15».

«Ο συνδυασμός αυτών των δύο παραγόντων», σημείωσε ο κ. Πέτσας, «είχε ως αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί ο Κορκονέας. Εμείς έχουμε πει ότι θα αλλάξουμε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που προσβάλλουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα και μας βρίσκουν απέναντι. Θέλουμε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και αυτό θα κάνουμε. Θα αλλάξουμε αστοχίες εξαιτίας των οποίων ακόμη και καταδικασθέντες για ειδεχθή εγκλήματα βγαίνουν έξω».

Για την επικείμενη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ανέφερε ότι «έχει να κάνει με την ανάγκη ανάκτησης της ελευθερίας έκφρασης εντός των πανεπιστημίων μας. Και αυτό γίνεται μόνο με κατάργηση του σημερινού υποτιθέμενου ασύλου, που είναι τελικά μόνο άσυλο βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια. Για όσα λέει το ΚΙΝΑΛ η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή: Η διάταξη στο νόμο Διαμαντοπούλου έλεγε ότι μπορούσε να γίνεται η παρέμβαση εντός των ιδρυμάτων για αδικήματα που τελούνται εντός των ιδρυμάτων. Με τη νέα διάταξη μπορεί να γίνεται όποια παρέμβαση χρειαστεί, ακόμη και για αδικήματα που έχουν τελεστεί εκτός των ιδρυμάτων, αλλά οι δράστες βρήκαν καταφύγιο εντός των ιδρυμάτων. Αυτό δεν υπήρχε στην προηγούμενη διάταξη. Τώρα υπάρχει. Άρα όλοι οι δημόσιοι χώροι θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων. Αυτή είναι η διαφορά και δεν υπάρχει καμία κακή αντιγραφή», κατέληξε ο κ. Πέτσας.


σχετικα αρθρα