current views are: 1

8 Αυγούστου 2019
Δημοσίευση10:35

Μητσοτάκης: Γιάφκες βίας τα πανεπιστήμια –Θέλει δεν θέλει, η κ. Θάνου δεν θα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού

«Δεν θέλουμε αστυνόμους στα πανεπιστήμια αλλά να διώξουμε τους κουκουλοφόρους που αστυνομεύουν τους φοιτητές. Όσοι φορούν στολή και εθνόσημο είναι όργανα της Δημοκρατίας και λογοδοτούν σε αυτή»

Δημοσίευση 10:35’
αρθρο-newpost

«Δεν θέλουμε αστυνόμους στα πανεπιστήμια αλλά να διώξουμε τους κουκουλοφόρους που αστυνομεύουν τους φοιτητές. Όσοι φορούν στολή και εθνόσημο είναι όργανα της Δημοκρατίας και λογοδοτούν σε αυτή»

«Τα πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε γιάφκες παραβατικότητας» τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συζήτησης του διυπουργικού νομοσχεδίου. Κατά τη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός κλιμάκωσε τα πυρά του κατά του κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υποθάλπει τους γνωστούς – αγνώστους τόσα χρόνια».

«Σπιλώνετε πολιτικούς αντιπάλους και δεν ζητάτε συγγνώμη»

«Την προσωπική ιστορία του κ. Πιρκαμμένου κύριε Τσίπρα τη γνωρίζετε. Επιλέξατε να αφήσετε υπονοούμενα κατά συγκεκριμένων ανθρώπων για να πάρετε την απάντηση που σας άξιζε. Σπιλώνετε ανθρώπους και όταν δικαιώνονται αυτοί οι άνθρωποι, εξαφανίζεστε και δεν ζητάτε ούτε μια συγγνώμη. Τα μέσα που υποτίθεται σας πολεμούσανε κατά τη διάρκεια της 4ετίας, τον κρέμασαν στα μανταλάκια, για τη Novartis. Τώρα που δικαιώθηκε, έχετε το θάρρος να του ζητήσετε συγγνώμη; Και το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους, του κατά τα άλλα μεγαλύτερου σκανδάλου της ελληνικής ιστορίας. Κατά τα άλλα αγωνιστήκατε για το διαχωρισμό δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας», σημείωσε αρχικά απαντώντας στα πυρά του κ. Τσίπρα για το ότι ο κ. Πικραμμένος ήταν νομικός σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και έπειτα συνέχισε αναφορικά με το άσυλο:

«Μας παροτρύνατε να ασχοληθούμε με σοβαρότερα ζητήματα από το άσυλο. Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα όταν καθηγητές χτίζονται στα γραφεία τους. Είναι σοβαρό ζήτημα όταν τα ΑΕΙ έχουν μετατραπεί σε κέντρα διακίνησης ναρκωτικών, όταν μπαχαλάκηδες όταν καταδιώκονται από την αστυνομία, να μπαίνουν εντός του πανεπιστημίου για να αποφύγουν τη σύλληψη. Πέρασα στο πολιτικό της νομικής κύριε Τσίπρα, έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις και δεν ενεγράφη ποτέ. Ως απλός βουλευτής, δεν θα μπορούσα να κάνω ομιλία στο πανεπιστήμιο γιατί θα με προπηλάκιζαν οι γνωστοί άγνωστοι που εσείς υποθάλπτετε. Η επαναφορά στην κανονικότητα, δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο. Είναι απλά η επανάσταση του αυτονόητου που η δικιά σας παράταξη πολέμησε με λύσσα τόσα χρόνια. Είπατε ωμά ψέματα για τις θέσεις μας αναφορικά με το δημόσιο πανεπιστήμιο».

«Εξηγήστε μου γιατί τόσα χρόνια γιατί δεν παρεμβαίνει στα πανεπιστήμια, αφού αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα βίας. Η ελεύθερη έκφραση δεν προστατεύεται, γιατί ομάδες των μπαχαλάκηδων που εσείς προστατεύετε προπηλακίζουν όσους διαφωνούν με αυτούς. Φυσικά τα πανεπιστήμια δεν θα γίνουν αστυνομοκρατούμενα» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ως προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο κ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε πως η κ. Θάνου, θέλει δεν θέλει θα απομακρυνθεί από τη θέση της Προέδρου: «Θα έχω επικοινωνία με την κυρία Βεστάγκερ και θα της εξηγήσω αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο οι επιλογή σας παραβίασαν βάναυσα την υποχρέωσή σας να αποκομματικοποιήσετε την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Θα της μιλήσω για την κυρία Θάνου και το ποιόν της, όπως επίσης και για το ποιον για τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής. Και βέβαια, επειδή όλοι κρινόμαστε για τις επιλογές, μας όταν θα κάνουμε εμείς την πρόταση μας – η κυρία Θάνου ό,τι και να λέει δεν θα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού- τότε θα καταλάβετε τι εστί ακομμάτιστη επιλογή».

Για την ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης, διερωτήθηκε: «Εμείς την ΕΥΠ κατά την τετραετία που κυβερνήσατε, την αφήσαμε έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Δεν συγκρίνουμε βιογραφικά. Μία ερώτηση: Ο κ. Ρουμπάτης είχε πετύχει την αναγνώριση της ισοτιμίας του πτυχίου του από τον ΔΟΑΤΑΠ όταν του αναθέσατε τα καθήκοντα του;»

Στην τριτολογία του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η επιλογή της Βασιλικής Θάνου στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, είχε σκιές. «Κύριε Τσίπρα, την επιλέξατε 3 τα χαράματα, μια εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα. Κάθεστε δίπλα στον κ. Πολάκη και αναφέρεστε στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Πόσο θράσος και πόση υποκρισία! Εσάς κατηγορήσαμε για σκευωρία αναφορικά με τη Novartis, όχι τους δικαστές. Όταν αναλάβει καθήκοντα ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, θα του πω να έρθει να σας ενημερώσει άμεσα, προσωπικά, ώστε να γνωριστείτε με το πρόσωπο που κατηγορείτε με τόση άνεση».

«Τα πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε γιάφκες βίας και κουκουλοφόρων»

Φέρνοντας το παράδειγμα ενός φοιτητή, είπε ότι αυτός θα δει τη γραμματεία να είναι κλειστή γιατί οι υπάλληλοι φοβήθηκαν, το εργαστήριο να έχει βάλει λουκέτο, οι τοίχοι να είναι βρόμικοι και με γκράφιτι και μαθήματα να αναβάλλονται λόγω καταλήψεων αιθουσών από ποικιλώνυμες οργανώσεις και μολότοφ στα υπόγεια.

Μπορεί να πάρει πτυχίο, συνέχισε ο πρωθυπουργός, αλλά θα έχει συμβιβαστεί με μια πραγματικότητα. Αν πάει για μεταπτυχιακό, τότε θα δει ότι όλα λειτουργούν και θα αντιληφθεί ότι ο περιθωριακός είναι εξαίρεση στο εξωτερικό. Η σύγκριση θα είναι συντριπτική γιατί η αταξία του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου το πήγε τελικά πίσω. Δεν είναι ανάγκη τα παιδιά μας να βιώνουν μια πολυετή αυταπάτη για να διαπιστώνουν πως όλα είναι αλλιώς, είπε.

Τα πανεπιστήμια ανοίγουν, δεν συμβιβάζονται πλέον με την ασχήμια και τη μετριότητα, τόνισε ο πρωθυπουργός. Δεν είναι καταδικασμένα τα ελληνικά πανεπιστήμια και η Ελλάδα μπορεί να σπουδάζει καλύτερα τα παιδιά της. Θέλουμε τα ΑΕΙ να γίνουν κυψέλες προβληματισμού και στέκια δημιουργίας δίχως φόβο. Σήμερα πρέπει να μιλάμε για την αποκατάσταση του ασύλου με τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Σχολές ολόκληρες έχουν μετατραπεί σε γιάφκες βίας και κουκουλοφόρων. Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα. Και σε αυτήν δίνουν άσυλο και ατιμωρησία όσοι αντιδρούν και σήμερα σε αυτή τη νέα ρύθμιση. Γιατί πως μπορούμε άραγε να μιλάμε για δημόσιο πανεπιστήμιο όταν αυτό παραμένει αποκλεισμένο από τον δήμο», τόνισε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να «απελευθερώσουμε δημιουργικές δυνάμεις του πανεπιστημίου».

«Η κατάργηση του ασύλου είναι η αυτονόητη απαγόρευση της παραβατικής συμπεριφοράς μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου», σημείωσε ακόμα.

Δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές πρακτικές μαφιόζων και πολιτικών μπράβων υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το διυπουργικό νομοσχέδιο.

 «Δεν θέλουμε αστυνόμους στα πανεπιστήμια αλλά να διώξουμε τους κουκουλοφόρους που αστυνομεύουν τους φοιτητές. Όσοι φορούν στολή και εθνόσημο είναι όργανα της Δημοκρατίας και λογοδοτούν σε αυτή», τόνισε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε πως όσοι φοράνε κουκούλες υπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα. 

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το διυπουργικό νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η διάταξη που φέρνει η κυβένρηση προστατεύει τη γνώση, καθώς διάφορες μικροομάδες διαλύουν μαθήματα, την έρευνα -αφού δεν μπορεί να οργανωθεί ελεύθερα ένα συνέδριο αν διαφωνούν «μπαχαλάκηδες»-, τον πολιτισμό -γιατί πολλά κτίρια έιναι μνημεία- και τους πολίτες -γιατί οι βανδαλισμοί κοστίζουν.

Απαγόρευση της παραβατικής συμπεριφοράς μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρος σημαίνει η κατάργηση του ασύλου, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «εκπροσωπεί την οπισθοδρόμηση, ενώ εμείς διεκδικούμε με πείσμα την πραγματική πρόοδο». Σημείωσε δε πως στην Ελλάδα υπάρχει Δημοκρατία που δεν επιτρέπει στους λίγους να καθορίζουν την καθημερινότητα των πολλών.


σχετικα αρθρα