ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Βαρβιτσιώτη για το τάνκερ: Δεν θέλουμε να διευκολύνουμε την πορεία του προς τη Συρία

Δημοσίευση 21 Αυγούστου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 21 Αυγούστου 2019, 10:08
Μήνυμα Βαρβιτσιώτη για το τάνκερ: Δεν θέλουμε να διευκολύνουμε την πορεία του προς τη Συρία
Facebook Twitter Whatsapp

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έδωσε σαφές μήνυμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετά και την νέα προειδοποίηση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε όποιον βοηθήσει το ιρανικό τάνκερ, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είπε ότι υπάρχουν διμερείς επαφές, στις οποίες έχει με σαφήνεια διατυπωθεί η θέση της ελληνικής Κυβέρνησης.

Όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, το πλοίο και το φορτίο του, «δεν εμπίπτει στους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η ΕΕ στην διακίνηση ιρανικού πετρελαίου», γι΄ αυτό και αφέθηκε ελεύθερο από τις Αρχές του Γιβραλτάρ.

«Έχει δηλώσει ως λιμάνι προορισμού την Καλαμάτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα στην διεθνή ναυσιπλοΐα, μπορεί εύκολα να αλλάξει», είπε ο αν. υπ. Εξωτερικών, στέλνοντας σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα για την στάση της Ελλάδας, λέγοντας στον ΑΝΤ1 ότι «εμείς δεν θα θέλαμε να διευκολύνουμε την μεταφορά του πετρελαίου προς την Συρία, σε κανένα ενδεχόμενο, δεν θέλουμε να διευκολύνουμε την πορεία αυτού του πλοίου προς την Συρία».

Όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, λόγω του μεγάλου μεγέθους του, το εν λόγω πλοίο «δεν υπάρχει περίπτωση να προσεγγίσει ελληνικό λιμάνι, δεν μπορεί να δέσει σε κανέναν ντόκο σε όλη την χώρα. Το πλοίο μπορεί να μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα ή να αγκυροβολήσει κάπου», σημειώνοντας ότι σε τέτοια περίπτωση θα υπάρξει ανάλογη αντίδραση της χώρας μας.