ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχίζουν από τη Βουλή οι διαδικασίες ανάδειξης της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου - Τα φαβορί

Δημοσίευση 22 Αυγούστου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 22 Αυγούστου 2019, 10:57
Αρχίζουν από τη Βουλή οι διαδικασίες ανάδειξης της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου - Τα φαβορί
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεδριάζει σήμερα και αύριο η Διάσκεψη των Προέδρων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ξαναρχίζουν σήμερα οι εργασίες της Βουλής, ύστερα από την ολιγοήμερη ανάπαυλα του καλοκαιριού, με το κρίσιμο θέμα να είναι η ακρόαση των υποψηφίων και η διατύπωση γνώμης από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την επιλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, Προέδρου και Εισαγγελέα, που είχε «μπλοκάρει» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τη μη υπογραφή της πρότασης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, το κατώφλι της Διάσκεψης των Προέδρων, θα περάσουν οι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Γιώργος Λέκας, Πηνελόπη Ζωντανού, Ιωσήφ Τσαλαγίδης, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη.

Θα ακολουθήσουν αύριο για τη θέση του Εισαγγελέα οι εξής αντεισαγγελείς: Δημήτρης Δασούλας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, Βασιλική Θεοδώρου, Ευσταθία Σπυροπούλου και Παναγιώτης Καραγιάννης.

Την τελική απόφαση, ωστόσο, για το ποια θα είναι τα δυο πρόσωπα που θα καλύψουν τις κορυφαίες θέσεις στη Δικαιοσύνη – του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου- θα τη λάβει το υπουργικό συμβούλιο, κατά την επόμενη συνεδρίασή του.

Εν τω μεταξύ, η  κυβέρνηση αναμένεται τα επόμενα εικοσιτετράωρα, το αργότερο έως την προσεχή Τρίτη, να έχει ορίσει και την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.