ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κεραμέως-Ιερώνυμου στο υπουργείο Παιδείας

Δημοσίευση 23 Αυγούστου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 23 Αυγούστου 2019, 15:23
Συνάντηση Κεραμέως-Ιερώνυμου στο υπουργείο Παιδείας
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Ιερώνυμος ανταπέδωσε σήμερα την εθιμοτυπική επίσκεψη της Νίκης Κεραμέως που έγινε τον περασμένο Ιούλιο μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων επισκέφθηκε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την υπουργό Νίκη Κεραμέως.

Η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα,διήρκησε περίπου μισή ώρα και πραγματοποιήθηκε σε ανταπόδοση της προηγούμενης επίσκεψης της Υπουργού στην Αρχιεπισκοπή μετά τη συγκρότηση της Κυβέρνησης.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η βούληση για γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία Πολιτείας - Εκκλησίας στη βάση μιας ειλικρινούς σχέσης και πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους Πολιτείας και Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε πριν την συνάντηση: «Με επισκέφθηκε η κυρία υπουργός. Είπαμε μερικές σκέψεις και σήμερα έρχομαι να ανταποδώσω την επίσκεψη. Να ευχηθώ για μια καινούργια δημιουργική χρονιά, αλλά δεν θα περιοριστούμε μόνο στους χαιρετισμούς. Πιστεύω θα δοθεί η αφορμή να ανταλλάξουμε απόψεις και για μερικά γενικά θέματα και να καταστρώσουμε ένα πρόγραμμα συνεργασίας για το χειμώνα και τον καιρό που έρχεται».

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε πριν τη συνάντηση ότι: «Εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας, ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας πάνω στη βάση ενός ειλικρινούς διαλόγου με σεβασμό πάντα στους διακριτούς ρόλους της πολιτείας και της Εκκλησίας και με κάθε διάθεση και πρόθεση για μια γόνιμη και ειλικρινή συζήτηση μεταξύ Εκκλησίας και πολιτείας. Όπως είπε ο Μακαριώτατος, θα συζητήσουμε διάφορα ζητήματα που άπτονται των σχέσεων μεταξύ πολιτείας και Εκκλησίας και έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας για να συνεργαστούμε σε βάθος τον καιρό που θα ακολουθήσει».