ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπα στο «Ραντάρ»: Αποδείχτηκε ότι οι μεταναστευτικές ροές δεν έχουν σχέση με το ποιος είναι κυβέρνηση

Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 6 Σεπτεμβρίου 2019, 09:33
Κουτσούμπα στο «Ραντάρ»: Αποδείχτηκε ότι οι μεταναστευτικές ροές δεν έχουν σχέση με το ποιος είναι κυβέρνηση
Facebook Twitter Whatsapp

«Η ΕΕ έχει κάνει μια απάνθρωπη συμφωνία, στη βάση της οποίας έχουν ξεδιπλωθεί και οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν το έπαιζε ανθρωπιστής»

«Αποδείχτηκε ότι οι μεταναστευτικές ροές δεν έχουν σχέση με το ποιος είναι κυβέρνηση», δήλωσε η Δέσποινα Κουτσούμπα, μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha 989, με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

«Οι ροές αυτές παράγονται από προβλήματα πραγματικά, τα οποία δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, όπως πολέμους και φτώχεια. Χρειαζόμαστε μια ανοιχτή αντιμετώπιση, χωρίς στοιβάγματα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης», πρόσθεσε του στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ασκώντας σκληρή κριτική στην ΕΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Η ΕΕ έχει κάνει μια απάνθρωπη συμφωνία, στη βάση της οποίας έχουν ξεδιπλωθεί και οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν το έπαιζε ανθρωπιστής», ενώ αναφερόμενη στην άνοδο της ακροδεξιάς σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, είπε:

«Όσες χώρες επιλέγουν συντηρητικό δρόμο, κόντρα στην ΕΕ, μια χαρά τα πάνε. Γιατί εμείς δεν μπορούμε λοιπόν να πάμε κόντρα στην ΕΕ όχι κλείνοντας, αλλά ανοίγοντας τα σύνορα προς αυτούς;».

«Δεν αυξάνεται η ακροδεξιά εξαιτίας των ίδιων των προσφύγων, αλλά λόγω των πολιτικών που επιλέγονται μέσα στην κρίση. Η ακροδεξιά είναι χρήσιμη στους ηγέτες της ΕΕ όταν χρειάζονται μπαμπούλα. Θέλει να υπάρχουν ακροδεξιές κυβερνήσεις η ΕΕ για να δείχνει αυτόν τον μπαμπούλα», υπογράμμισε.

Ερωτηθείσα πως θα χαρακτήριζε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, απάντησε: «Θα τους χαρακτήριζα… αχαρακτήριστους».