ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου στο «Ραντάρ»: Λάθος του Γαβρά η ταινία Βαρουφάκη – Διαπραγματεύτηκε ανεύθυνα

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2019, 08:00 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2019, 08:31
Κωνσταντοπούλου στο «Ραντάρ»: Λάθος του Γαβρά η ταινία Βαρουφάκη – Διαπραγματεύτηκε ανεύθυνα
Facebook Twitter Whatsapp

«Ο Βαρουφάκης εργάστηκε για να φτιάξει σενάριο αυτοηρωποίησής του»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ανεύθυνη και ασυνείδητη διαπραγμάτευση» πιστώνει στον Γιάνη Βαρουφάκη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την περίοδο του 2015 και με αφορμή την ταινία του Κώστα Γαβρά, την οποία χαρακτηρίζει «λάθος».

Μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha 989, με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, η κ. Κωνστανοπούλου εξηγεί τους λόγους που την ώθησαν να αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ανοιχτή επιστολή προς τον Κώστα Γαβρά: «Θεώρησα ότι είναι υποχρέωσή μου. Η ταινία που δημιούργησε αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα που τα έχουμε ζήσει πολλοί και έχω άμεση γνώση αυτών. Συνδέονται με την τύχη της πατρίδας μας».

«Ήταν λάθος του Γαβρά. Η άποψή μου είναι ότι όταν μιλάμε για τέτοιο ζήτημα δεν είναι ποτέ δυνατόν να υιοθετείται η αφήγηση ενός ανθρώπου που έχει τεράστιες ευθύνες μιας και διαπραγματεύτηκε με ανεύθυνο και ασυνείδητο τρόπο. Εργάστηκε για να φτιάξει σενάριο αυτοηρωποίησής του. Αλλά δεν εργάστηκε, ως όφειλε, να υπηρετήσει την πατρίδα, τον λαό. Έχουμε μια υποχρέωση όλοι προς την αλήθεια», υπογράμμισε η κ. Κωνσταντοπούλου.