ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλληλοκατηγορίες και αιχμές Ταχιάου στην απάντηση Μπακογιάννη – Δεν μετονομάζεται σε «Παύλος Μπακογιάννης» ο σταθμός «Ευαγγελισμός»

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2019, 12:28
Αλληλοκατηγορίες και αιχμές Ταχιάου στην απάντηση Μπακογιάννη – Δεν μετονομάζεται σε «Παύλος Μπακογιάννης» ο σταθμός «Ευαγγελισμός»
Facebook Twitter Whatsapp

«Όχι» από την οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη στη μετονομασία του σταθμού

Διαφορετικές απόψεις εκφράζονται σχετικά με τη μετονομασία του σταθμού του μετρό «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης» τις τελευταίες ώρες, με την οικογένεια Μπακογιάννη να αρνείται την πρόταση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Νίκος Ταχιάος υποστηρίζει από την πλευρά του πως η οικογένεια όχι μόνο ήταν ενήμερη εξαρχής για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αλλά επρόκειτο και να χρηματοδοτήσει την τιμητική εκδήλωση της μετονομασίας.

Ταχιάος: Υπήρξε συνεννόηση

Σε ανάρτησή του στο Facebook για το θέμα, ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. απαντά στην ανακοίνωση της οικογένειας Μπακογιάννη, που είχε προηγηθεί το μεσημέρι της Κυριακής, λέγοντας πριν από τη δημοσιοποίηση της απόφασης υπήρξε διαρκής συνεννόηση  με την οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη, η οποία, κατά τον ίδιο, επρόκειτο να χρηματοδοτήσει και την τιμητική εκδήλωση στην οποία θα γινόταν κι επίσημα η μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης».

 

Κώστας Μπακογιάννης: Θέλαμε τον Παύλο στο σπίτι και όχι σε ταμπέλα

Με ανάρτησή του στο Facebook το μεσημέρι της Κυριακής, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, δημοσίευσε τη θέση της οικογένειάς του αναφορικά με την ονοματοδοσία του σταθμού του μετρό «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης», τονίζοντας πως «η σύζυγος, τα αδέλφια, τα παιδιά και τα εγγόνια του, τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Κώστα Μπακογιάννη:

«Ευχαριστούμε θερμά την "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ", για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού "Ευαγγελισμός" σε "Παύλος Μπακογιάννης", την οποία όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.

Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους, δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση.

Άλλωστε, κάτι τέτοιο, θα προσέβαλε τη μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για τη συμφιλίωση και την ενότητα.

Η σύζυγος, τα αδέλφια, τα παιδιά και τα εγγόνια του, τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα.

Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί.

Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ».