ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβες» Ράικου για Παπαγγελόπουλο: Με απειλούσε τηλεφωνικά – Δεχόμουν πιέσεις για παραπομπή πολιτικών

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2019, 22:47
«Βόμβες» Ράικου για Παπαγγελόπουλο: Με απειλούσε τηλεφωνικά – Δεχόμουν πιέσεις για παραπομπή πολιτικών
Facebook Twitter Whatsapp

«Όσοι με ξέρουν καλά με λένε "Ρασπούτιν"»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απειλές μέσω τηλεφωνήματος από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην υπόθεση της Novartis καταγγέλλει ότι δέχθηκε η Ελένη Ράικου στο πλαίσιο πιέσεων για να φθάσει στη Βουλή δικογραφία για πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς αναφέρει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος την κάλεσε στο τηλέφωνο και τη ρώτησε «τι κάνεις με τα πολιτικά πρόσωπα της Novartis… Στείλε τη δικογραφία της Novartis με πολιτικούς στη Βουλή».

«Υπουργέ εγώ δεν στέλνω κανένα φάκελο χωρίς στοιχεία. Δεν παραπέμπω κανέναν χωρίς στοιχεία», φέρεται να λέει, με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – να της απαντά: «Στείλε εσύ το φάκελο στη Δικαιοσύνη και τα στοιχεία θα τα αναλάβουν άλλοι».

«Δεν τα κάνω εγώ αυτά χωρίς στοιχεία, είμαι άλλης σχολής» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ράικου, με τον τότε υπουργό να της απαντά τότε «μείνε με τη σχολή και θα δεις αν θα σου βγει σε καλό η σχολή σου…» και να της κλείνει το τηλέφωνο.

Ανέφερε ακόμη, πως ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αυτοαποκαλούνταν «Ρασπούτιν». «Εξάλλου ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επαιρόμενος για το πόσο καλά σχεδίαζε και μεθόδευε καταστάσεις που παγίδευαν οποιονδήποτε στεκόταν εμπόδιο στη θέληση του αυτάρεσκα αυτοαποκαλούνταν ως ‘’Ρασπούτιν’’, λέγοντας χαρακτηριστικά "όσοι με ξέρουν καλά έτσι με λένε". Γι’ αυτό τον αποκαλούσα κι εγώ έτσι κι όλοι οι συνάδελφοί δικαστικοί έτσι τον ξέρουν» αναφέρει η κ. Ράικου.

Η Ελένη Ράικου ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δύο φορές την επισκέφτηκε γνωστή δημοσιογράφος. Την πρώτη φορά τη ρωτούσε «τι στοιχεία έχεις για πολιτικούς; Γιατί τα κρύβεις; Γιατί δεν προχωράς την υπόθεση;». Η κ. Ράικου της έλεγε πως δεν είχε στοιχεία και εκείνη της απαντούσε «πες μου τι γνωρίζεις για να βρούμε τα στοιχεία. Έχεις για Βενιζέλο και για Πικραμένο. Εχω στοιχεία ότι ο Βενιζέλος έχει off shore με τον Παναγιωτάκη και παίρνει ο Βενιζέλος λεφτά από τη Novartis για να τα μοιράζουν αλλού. Μάλιστα, για τον Πικραμένο υπάρχει και ένα βίντεο, το οποίο το έχω δει εγώ και το έχει δει και ο Παπαγγελόπουλος. Στο βίντεο αυτό φαίνεται καθαρά ότι παίρνει χρήματα».

Όταν έφυγε η συγκεκριμένη δημοσιογράφος, πήρε τηλέφωνο ο Παπαγγελόπουλος, κατέθεσε η κ. Ράικου, ο οποίος της έλεγε τα ίδια, «αφού έχεις στοιχεία, γιατί δεν προχωράς».

Στη συνέχεια η κα Ράικου αναφέρθηκε ότι παραιτήθηκε από τη θέση της γιατί της είχαν «στήσει» κατασκευασμένες κατηγορίες. Οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν, όπως αναφέρει η κα Ράικου «άλλοτε η εισαγγελέας Τουλουπάκη, η οποία είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο ηθικής μου εξόντωσης και άλλοτε η φίλη της, πρόεδρος Πρωτοδικών, Ηλιάννα Ζαμανίκα».

«Ηθελαν να με απαξιώσουν ότι έθαβα την υπόθεση και ήθελαν να εμφανίζουν την Τουλουπάκη ως αποτελεσματική. Κατάλαβα ότι πίσω από όλα αυτά ήταν ο γνωστός για τις «ρασπουτινικές« του μεθοδεύσεις αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Είναι γνωστή η σχέση του με την Ελένη Τουλουπάκη και ο τρόπος που λειτουργούσαν μεταξύ τους. Περιγράφεται άλλωστε αυτός ο τρόπος στην αναφορά του εισαγγελέα Αγγελή. Εξάλλου ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επαιρόμενος για το πόσο καλά σχεδίαζε και μεθόδευε καταστάσεις που παγίδευαν οποιονδήποτε στεκόταν εμπόδιο στην θέλησή του, αυτάρεσκα αυτοαποκαλούνταν Ρασπούτιν, λέγοντας χαρακτηριστικά “όσοι με ξέρουν καλά έτσι με λένε” γι’ αυτό τον αποκαλούσα και εγώ “Ρασπούτιν” όπως τον αποκαλούσαν και πολλοί άλλοι, όπως η Κωνσταντοπούλου, ο Βαρβιτσιώτης, ο πρωθυπουργός. Ολοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι ο “Ρασπούτιν” είναι ο Παπαγγελόπουλος».

Σημαντική είναι και η κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα που αναφέρει ότι τον επισκέφθηκε στο γραφείο του ο προστατευόμενος μάρτυρας Μανιαδάκης και του αποκάλυψε ότι του υποδείκνυαν να ενοχοποιήσει πολιτικούς ανάμεσα τους και ο Αδωνις Γεωργιάδης. «Μου ζητάνε τρεις εισαγγελείς να δώσω στοιχεία για Σαμαρά, Βενιζέλο, Γεωργιάδη, για να ικανοποιηθούν οι από πάνω» φέρεται να είπε ο κ. Μανιαδάκης, σύμφωνα με την κατάθεση του Γ. Στουρνάρα.

Επίσης, όπως αναφέρει, τον επισκέφθηκε στο γραφείο του ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα και του είπε ότι το FBI δεν έχει στοιχεία για Ελληνες πολιτικούς. Στο υπόμνημά του ο κ. Στουρνάρας παραθέτει δεκάδες δημοσιεύματα που -σύμφωνα με τον ίδιο - εξυπηρετούσαν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να τον βγάλουν από τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη.

Οι καταθέσεις της κ. Ράικου και του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα διαβιβάστηκαν στην Βουλή προκειμένου να ενσωματωθούν στην υπάρχουσα δικογραφία βάσει της οποίας η ΝΔ αναμένεται να καταθέσει πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη» αναφέρει σε δήλωσή του ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σχετικά με την κατάθεση της εισαγγελέως Ελένης Ράικου και τη διαβίβαση της στη Βουλή.