ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαριές καταγγελίες Κωνσταντοπούλου στο «Ραντάρ»: «Δρούσε με εντολές Τσίπρα και Παυλόπουλου ο Παπαγγελόπουλος – Να διερευνηθεί ο ρόλος του ΠτΔ»

Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2019, 08:00 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2019, 00:36
Βαριές καταγγελίες Κωνσταντοπούλου στο «Ραντάρ»: «Δρούσε με εντολές Τσίπρα και Παυλόπουλου ο Παπαγγελόπουλος – Να διερευνηθεί ο ρόλος του ΠτΔ»
Facebook Twitter Whatsapp

«Καταπέλτης» η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου «έδειξε» ξεκάθαρα ως υπαίτιους για το σκάνδαλο Novartis, πέραν του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τους Αλέξη Τσίπρα και Προκόπη Παυλόπουλο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο πρώτος δρούσε με τις εντολές των δύο.

«Διάβασα την πρόταση για την προανακριτική ανάρτηση και διερωτώμαι γιατί ακολουθείται αυτή η στρατηγική της υποβάθμισης του θέματος. Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη», δήλωσε αρχικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εκπομπή του Alpha «Ραντάρ» και τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Όταν προέρχονται από τον Παπαγγελόπουλο, ένα πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Τσίπρα και ήταν ουσιαστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης επί θητείας Τσίπρα, τη στιγμή που απήλθαν και παρήλθαν ο Παρασκευόπουλος, ο Κοντονής και ο Καλογήρου κι εκείνος έμεινε σταθερός, απορώ».

Καταγγελίες και για Προκόπη Παυλόπουλου

«Είναι γνωστό ότι ο Παπαγγελόπουλος είναι πρόσωπο της απόλυτου εμπιστοσύνης, εγγύτατα προσκείμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι γνωστό ότι τοποθετήθηκε επικεφαλής της ΕΥΠ επί Παυλόπουλου, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών και είναι γνωστός ο ρόλος του Παπαγγελόπουλου στο προηγούμενο διάστημα όταν ήταν εισαγγελέας. Είναι γνωστό ότι έθαψε την υπόθεση των υποκλοπών και την υπόθεση Τσαλικίδη. Έθαψε ως εισαγγελικός λειτουργός το μεγαλύτερο σκάνδαλο υποκλοπών και κατασκοπείας της χώρας, μαζί με τη δολοφονία Τσαλικιδή, που όπως δείχνουν τα πράγματα ανακάλυψε τις υποκλοπές και το πλήρωσε με τη ζωή του. Μιλάμε για ένα πρόσωπο που έχει διαδραματίσει συγκεκριμένο ρόλο», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου και συμπλήρωσε:

«Επί εποχής του στην ΕΥΠ υπάρχουν περίεργες κινήσεις στη λίστα Λαγκάρντ, κάτι που είχα επισημάνει όταν ήμουν στην επιτροπή. Επίσης είχα αναφέρει τις αντιρρήσεις μου στον Τσίπρα για τον Παπαγγελόπουλο και στις απαντήσεις του δεν τον είχε υπερασπιστεί. Από την άλλη, είναι ξεκάθαρο ότι έκανε τη βρώμικη δουλειά και είναι ξεκάθαρο ότι δεν δρούσε μόνος του. Για μένα, δρούσε σε πλήρη συνεννόηση και με εντολές και του Τσίπρα και του Παυλόπουλο και απορώ γιατί η ΝΔ εξαιρεί τον Τσίπρα, αλλά και άλλα κυβερνητικά πρόσωπα. Δεν δέχομαι ότι οι πρώτοι υπουργοί είχαν άγνοια. Πρέπει να ερευνηθεί και ο ρόλος του Παυλόπουλου. Δεν μπορεί να έχουμε έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας ο οποίος παρεμβαίνει σε δικαστικές υποθέσεις και να έχει αντ’ αυτού τον Παπαγγελόπουλο σε αυτή τη θέση».

Η απάντηση για το «μηδαμινό» πόθεν έσχες της

Πόλυς λόγος έχει γίνει γύρω από την οικονομική δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία για το έτος χρήσης  2015 είχε εισοδήματα 31.406 ευρώ από  επιχειρηματική δραστηριότητα, 20.771 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές και 0,01 ευρώ από μερίσματα τόκους και δικαιώματα.

Στη χρήση του 2016 δηλώνει συνολικά εισοδήματα μόλις 0,19 ευρώ από μερίσματα τόκους και δικαιώματα, ενώ μικρά είναι και τα εισοδήματα που δηλώνει για τη χρήση 2017.

Συγκεκριμένα 2.815 ευρώ από επιχειρηματική δραστηριότητα και 0,10 ευρώ από μερίσματα, τόκους και δικαιώματα. 

«Μετά από τέσσερα χρόνια δημοσιεύονται τα πόθεν έσχες και είμαι χαρούμενη γι αυτό. Δεν υπήρχε κανένα θέμα τόσα χρόνια, μην τρώτε αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά και κατέληξε:

«Μετά την επιλογή μου να ασχοληθώ με την πολιτική, είχα οικονομική ζημία. Τιμή μου είναι ότι βγήκα οικονομικά ζημιωμένη και δεν νομίζω ότι παρουσιάζει κάποιο άλλο ενδιαφέρον όλοι αυτό. Αν κάνεις πολιτική έντιμα, αποκλείεται να βγεις πλουσιότερος».