ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπάρκας στο «Ραντάρ»: «Άδωνις, Βορίδης και Πλεύρης επιλέγουν χρυσαυγήτικη φρασεολογία»

Δημοσίευση 3 Οκτωβρίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 3 Οκτωβρίου 2019, 09:27
Μπάρκας στο «Ραντάρ»: «Άδωνις, Βορίδης και Πλεύρης επιλέγουν χρυσαυγήτικη φρασεολογία»
Facebook Twitter Whatsapp

Η ΝΔ αλλάζει στάση, όμως δυστυχώς έχει πάρει κεφάλι η ομάδα που προέρχεται από το ΛΑΟΣ, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ακροδεξιές φράσεις», τις οποίες έλεγε η Χρυσή Αυγή, χαρακτήρισε τις φράσεις που χρησιμοποιούν μέλη της κυβέρνησης για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ο Κώστας Μπάρκας στην εκπομπή «Ραντάρ».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταλάβει ότι το προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους. Ο Ερντογάν θα πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία που έχει κάνει η χώρα του με την ΕΕ όσον αφορά το προσφυγικό και να τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Τα μηνύματα που παίρνει ο ίδιος από χώρες της ΕΕ που έχουν κλειστά τα σύνορά τους, του λένε ότι δεν υπάρχει ενιαία στάση, οπότε κι εγώ δεν τηρώ τη συμφωνία», τόνισε αρχικά ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 και τους Τάκης Χατζή και Δήμο Βερύκιο.

«Οφείλω να σας πω ότι εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ, καλωσορίζουμε την αλλαγή της στάσης της ΝΔ, η οποία προεκλογικά είχε κρατήσει αντιπολιτευτικό τόνο για το προσφυγικό. Η ΝΔ αλλάζει στάση, όμως δυστυχώς έχει πάρει κεφάλι η ομάδα που προέρχεται από το ΛΑΟΣ. Αναφέρομαι στον κ. Βορίδη, τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Πλεύρη που χρησιμοποιούν τη φρασεολογία της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή χαρακτήριζε τους ανθρώπους αυτούς λαθρομετανάστες, ο κ. Γεωργιάδης έκανε το ίδιο, ο κ. Βορίδης είπε ότι δεν πρέπει να έχουν ανθρωπιστική προστασία, ενώ ο κ. Πλεύρης παλαιότερα είπε ότι θα πρέπει να έχουμε αμυντική στάση, να δίνουμε σήμα δηλαδή στους υπόλοιπους που θέλουν να έρθουν ότι δεν μπορούν να έρθουν γιατί θα έχουμε πνίξει 2-3 στη θάλασσα, άρα θα φοβούνται. Αυτά τα λένε αυτοί οι άνθρωποι», δήλωσε.

Τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κώστας Μπάρκας αναφέρθηκε και στις αλλαγές που αποφάσισε το κόμμα του.  

«Τις ικανότητες του Αλέξη Τσίπρα δεν τις αμφισβητεί κανείς, από την εικόνα που έχω εγώ τουλάχιστον», δήλωσε αρχικά ο Κώστας Μπάρκας και συνέχισε :

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εκλογές αποδεδειγμένα αποτελεί τον δεύτερο πόλο της εξουσίας στη χώρα. Δεν χρειάζεται να πάμε κάπου, έχουμε στρατηγική και όραμα. Δεν νομίζω ότι έχει ανάγκη από εμάς η σοσιαλδημοκρατία. Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να έρθουν όλοι. Εμείς πρέπει να αγκαλιάσουμε τον κόσμο που μας στήριξε και να ανοίξουμε το κόμμα. Να γίνουμε πιο κοινωνικοί, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».