ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεξιό» διαμέρισμα στην «πολυκατοικία» του ΣΥΡΙΖΑ

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 3 Οκτωβρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 3 Οκτωβρίου 2019, 20:07
«Δεξιό» διαμέρισμα στην «πολυκατοικία» του ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Έντονες οι ζυμώσεις και οι συνεννοήσεις στο παρασκήνιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μόνο προς την κεντροαριστερά ή στην Κουμουνδούρου περιμένουν νέες «αφίξεις» και από τη δεξιά «πολυκατοικία»;

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ, που θήτευσαν και στη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, αναμένεται να προχωρήσουν πολύ σύντομα στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα. Ο στόχος είναι ένας: Ο κόσμος που τους ακολουθεί και έχει διαχωρίσει τη θέση του από την κυβέρνηση να μπορέσει να περάσει πιο εύκολα στην Κουμουνδούρου.

Όπως τόνιζαν στελέχη της κίνησης που είναι στα σκαριά στο newpost.gr, ο νέος φορέας θα ανήκει στο «δημοκρατικό προοδευτικό κέντρο» και ένα κείμενο που θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη του μήνα ή τις αρχές του επόμενου θα δώσει το στίγμα του. Σε αναζήτηση βρίσκονται ακόμα και για το όνομά του.

Επικεφαλής της πρωτοβουλίας είναι ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης που αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει μια σειρά επαφών. Στον φορέα αναμένεται να συμμετέχει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατ’ αρχήν «ναι» έχει πει και η Έλενα Κουντουρά. Στόχος είναι το πολιτικό κείμενο της διακήρυξης που ετοιμάζεται να υπογράψουν και αρκετά στελέχη του ΚΙΝΑΛ από την περιφέρεια, παράγοντες της αγοράς, πανεπιστημιακοί κλπ.

Οι πληροφορίες του newpost.gr αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει ενημερωθεί για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα. Άλλες πηγές διευκρινίζουν πως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αν και προέρχεται από τους ΑΝΕΛ και συμμετέχει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιλέξει να κινηθεί αυτόνομα χωρίς να εμφανίζεται αντίθετος με την κίνηση των συναδέλφων του.

Κατά πόσο η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα είναι αρωγός στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να διερύνει το κόμμα ή νέος «πονοκέφαλος» με την αριστερή πτέρυγα της Κουμουνδούρου να αντιδρά θα φανεί στην πορεία προς το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.