ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαγγελόπουλος: Θα μετατρέψω τους κατήγορους σε κατηγορούμενους – Εγκληματική οργάνωση επιχειρεί την πολιτική μου δίωξη

Δημοσίευση 8 Οκτωβρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 8 Οκτωβρίου 2019, 22:13
Παπαγγελόπουλος: Θα μετατρέψω τους κατήγορους σε κατηγορούμενους – Εγκληματική οργάνωση επιχειρεί την πολιτική μου δίωξη
Facebook Twitter Whatsapp

«Είναι αδιανόητο, οι προδότες της παράταξης της ΝΔ να εκβιάζουν με νέα προδοσία ώστε να εκδικηθούν τον Τσίπρα και εμένα»

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis υπερασπίστηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Εγώ που βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες, δεν έχω απαντήσει δημόσια, αλλά σήμερα θα αποδείξω ποιοι είναι οι σκευωροί και ποιοι οι συκοφάντες. (…) Είμαι στεναχωρημένος γιατί χωρίς κανένας λόγο και αιτία, δέχομαι μια επικοινωνιακή και βάρβαρη επίθεση. Ένα σχέδιο που εκτελείται σε βάρος μου. (…) Είναι αδιανόητο, οι προδότες της παράταξης της ΝΔ να εκβιάζουν με νέα προδοσία ώστε να εκδικηθούν τον Τσίπρα και εμένα. Νιώθω όμως χαρά, γιατί μπορώ να αντιπαραθέσω την αλήθεια στα ψέματα», ανέφερε στην αρχή ο κ. Παπαγγελόπουλος και συνέχισε: «Σήμερα, θα μετατρέψω τους κατήγορους σε κατηγορούμενους». Κατήγγειλε επίσης πως «μια εγκληματική οργάνωση επιχειρεί την πολιτική μου δίωξη».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε προσπάθεια σπίλωσής του από μερίδα των ΜΜΕ, καθώς επίσης και απόπειρα εισβολής δημοσιογράφων στην προσωπική του ζωή. Σε αυτό το πλαίσιο, κατηγόρησε τους αντιπάλους του για «κανένα σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας», ενώ υπογράμμισε πως θα καταθέσει όλα τα στοιχεία στην προανακριτική επιτροπή, αλλά και στον Άρειο Πάγο. «Εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα πλέον. Είμαι συνταξιούχος, δεν έχω πολιτικές βλέψεις. (…) Αν ήμουν σκευωρός, δεν θα είχα φροντίσει να διασφαλίσω κάποιου είδους ασυλία; Δεν θα είχα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής;»

«Κανένας από όσους κατέθεσαν δεν αναφέρουν το οτιδήποτε για ηθική αυτουργία μου. Δεν έχετε διαβάσει την δικογραφία. Ή την έχετε διαβάσει και θέλετε απλά να με τελειώσετε» είπε και συνέχισε: «Ο κ. Στουρνάρας, είπε πως δεν γνωρίζει εάν παρενέβη κάποιος στους εισαγγελείς, αλλά το λογικό συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι υπάρχει κατάχρηση εξουσίας». Ο κ. Παπαγγελόπουλος, επικαλέστηκε και άλλες αντίστοιχες καταθέσεις πολιτικών προσώπων, για να τονίσει το επιχείρημά του.

Στηλίτευσε την απόφαση της κ. Ράικου να πάει να καταθέσει στον Άρειο Πάγο, να βγει και να επιστρέψει άμεσα για συμπληρωματική κατάθεση. «Η διαδικασία σε βάρος μου είναι πολιτική δίωξη. Όχι μόνο σε βάρος μου, αλλά και κατά του κ. Τσίπρα. Αλλά δεν μπορείτε να τα βάλετε με τον κ. Τσίπρα», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος. «Τέτοιο κατηγορητήριο δεν συντάσσεται ποτέ. Ούτε από τον πιο άσχετο πάρεδρο που έχει διοριστεί. Ζητώ από σήμερα, να έρθουν στην επιτροπή που θα συσταθεί, όλες οι σχετικές δικογραφίες – Novartis, καταγγελίες Τουλουπάκη κατά Αγγελή κλπ. Γιατί οι καταγγελίες κατά του κ. Αγγελή διερευνώνται από την εισαγγελία πρωτοδικών; Είναι συνηθισμένο να διερευνεί ο υφιστάμενος, τον προϊστάμενό του;»

Στρέφοντας το βλέμμα του εκ νέου στις καταθέσεις της κ. Ράικου, ο κ. Παπαγγελόπουλος επεσήμανε πως στην πρώτη της κατάθεση, δεν αναφέρθηκε στον «Ρασπούτιν».

«Εμπλοκή πολιτικού προσώπου υπήρξε πολλούς μήνες μετά από το χρόνο που κατήγγειλε η κ. Ράικου. Μα για ποια πολιτικά πρόσωπα μίλαγε τότε;», είπε στη συνέχεια ο πρώην αναπληρωτής υπουργός και συνέχισε: «Η κ. Ράικου τοποθετήθηκε πρώτη φορά εισαγγελέας διαφθοράς το 2013 και μετά το 2015. Και η επιλογή της έγινε και τις δύο φορές με οριακή πλειοψηφία, με ψήφους 6-5. (…) Φτάνουμε στο σήμερα. Η κ. Ράικου παραιτήθηκε λίγο πριν λήξει η θητεία της με επιστολή στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Στην επιστολή της δεν ανέφερε τίποτα για Ρασπούτιν. Μόνο για ένα μεγάλο σκάνδαλο, με μαύρο πολιτικό χρήμα. Και μετά από καιρό, η κ. Ράικου ανακάλυψε στη φαντασία της τον Ρασπούτιν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι 1,5 χρόνο μετά δεν αναφέρθηκε στον Ρασπούτιν, αλλά έβαλε κύκλους της να μιλήσουν γι αυτό. Γιατί δεν πήγε η ίδια στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να τα καταγγείλει». 

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε αναφορές και στην προσωπική του σχέση με την κ. Ράικου, λέγοντας πως αυτή ήταν στενά φιλική. Και σε αυτό το πλαίσιο όπως ισχυρίστηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος «δεν ευσταθούν οι καταγγελίες της ότι την πίεσα τηλεφωνικά να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή. Και οι φιλικές μας σχέσεις συνεχίστηκαν και μετά την παραίτησή της. Και μου ζήτησε μάλιστα να τη βοηθήσω για πειθαρχικά που αντιμετώπιζε. Παραμονές της παραίτησή της με επισκέφτηκε στο γραφείο και μου ζήτησε να τη βοηθήσω ώστε να ανανεωθεί η θητεία της στην εισαγγελία διαφθοράς, χάρη στην καλή συνεργασία που είχαμε. Της είπα ότι είναι πολύ δύσκολο, αλλά τότε μου είπε πως εάν δεν ανανεωθεί η θητεία της, τότε θα παραιτηθεί για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στα παιδιά της. Η ίδια η κ. Ράικου μου είχε ζητήσει να τη φέρω σε επαφή με τον κ. Σαμαρά και την έφερα».

«Διάβασα στον Τύπο, λίγες ημέρες μετά τη διπλή κατάθεση της κ. Ράικου, ότι έσπευσε εφημερίδα να υπερασπιστεί την πρώην εισαγγελέα για τη διπλή της κατάθεση. Και μάλιστα το δημοσίευμα έγραφε ότι ο εισαγγελέας πίεσε την κυρία Ράικου. Και γω ρωτάω: Πώς τα γνωρίζει ο εκδότης;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε:

«Όμως η κυρία Ράικου είναι και ανιστόρητη. Ισχυρίζεται ότι αυτοαποκαλούμαι Ρασπούτιν για μηχανορραφίες που όμως δεν αποδίδονται στον Ρασπούτιν αλλά σε άλλους Θα μπορούσα να αποκαλώ τον εαυτό μου Μακιαβέλι, Μέτερνιχ. Ο Ρασπούτιν έμεινε στην ιστορία για τα σωματικά του χαρίσματα λέγοντας ότι το αχαλίνωτο σεξ οδηγεί στην απόλυτη Θέωση. Αυτό αρκεί να αποδείξει ότι ποτέ δεν αυτοχαρακτηρίστηκα Ρασπούτιν. Δεν μπορώ να αποκαλώ τον εαυτό μου Ρασπούτιν. Μακιαβέλι θα έπρεπε να με λέω...».

Για τον εισαγγελέα Αγγελή

Απαντώντας στα όσα είπε ο αντιεισαγγελέας Αγγελής στις αναφορές του στον Άρειο Πάγο και στην κατάθεσή του, έκανε λόγο για «ασυναρτησίες». Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανάφερε πως «ο κ. Αγγελής στην αρχή δεν έκανε κανένα σχόλιο για Ρασπούτιν. Στη συνέχεια έκανε υπαινιγμούς και καμία αναφορά στο όνομά μου».

«Οι επόπτες πριν από τον Αγγελή και μετά από αυτόν, δεν διαπίστωσε τίποτα σε βάρος της κ. Τουλουπάκη. Ούτε και ο κύριος Αγγελής στην αρχή, αλλά στη συνέχεια». Απαντώντας στις καταγγελίες Αγγελή για τα περί παρεμβάσεων σε άλλες υποθέσεις, ο κ. Παπαγγελόπουλος μίλησε για «αοριστολογίες».

«Ο κ. Αγγελής κατέθεσε πως η κ. Τουλουπάκη δεν εκτελούσε τις εντολές του. Άρα υπέθεσε πως είχε η εισαγγελέας είχε προστάτη. Κάποιοι είχαν κάνει λόγο και για νταβατζή. Πάλι η δημιουργική φαντασία του κ. Αγγελή ανέλαβε δράση. Μήπως όμως η κ. Τουλουπάκη διαφωνούσε με τις οδηγίες του κ. Αγγελή επειδή ήταν αντίθετες με τη δικαστική της συνείδηση και ήταν παράνομες;», διερωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Με κουτσομπολιά καφενείου, δεν μπορεί να συνταχθεί κατηγορητήριο. Είναι πολιτική δίωξη!», είπε και τόνισε: «Μήπως να ασκήσουμε δίωξη και κατά της κ. Δημητρίου που δεν έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή για εμένα; Αφού είπε στον κ. Αγγελή ότι εγώ είμαι ο Ρασπούτιν; Ο κ. Αγγελής ήταν αυτός που έβαλε στο αρχείο τις μηνύσεις του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Και πότε ανέσυρε από το αρχείο τις μηνύσεις ο κ. Αγγελής; Όταν αποκαλύφθηκαν οι τραγικοί χειρισμοί του στο σκάνδαλο. Είναι πολύ χαρακτηριστικές οι κραυγές αγωνίας του ότι δεν θέλει να πάει φυλακή. Πότε το είπε αυτό; Όταν γύρισε από τη Βίεννη μετά τη συζήτηση με τους αμερικνάνους».

Για τη μήνυση του Α. Σαμαρά

Αναφερόμενος στη μήνυση που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Παπαγγελόπουλος, επεσήμανε: «Δεν θα αναφερθώ στις συζητήσεις και τις συναντήσεις που είχε με τον κ. Σαμαρά αφότου επέστρεψε στη ΝΔ, αλλά και μετά, όταν εγώ έγινα υπουργός. Αν χρειαστεί όμως, λίγο πριν το εκτελεστικό απόσπασμα, θα αναφερθώ σε όλα αυτά. Σήμερα, θα αναφερθώ μόνο στις μηνύσεις που υποβάλει ο κ. Σαμαράς όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ο κ. Σαμαράς δεν μήνυσε τον κ. Τσίπρα και εμένα. Στο παρελθόν έχει μηνύσει τον Κων. Μητσοτάκη. (…) Είχε μηνύσει τον κ. Μαγγίνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς καταφεύγει σε μηνύσεις και μιλά για πλεκτάνη και σκευωρία. Δεν αποκλείεται να μηνύσει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εάν δεν γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γιατί την κυβέρνηση δεν μπορεί να τη ρίξει. Συνεχίστε τη διαδικασία σε βάρος μου μέχρι τέλους. Εδώ και πολλούς μήνες έχουν γράψει τερατώδη πράγματα σε βάρος μου. (…) Επιχειρούν με πιέσεις, απειλές εκβιασμούς να στρατολογήσουν ψευδομάρτυρες για να καταθέσουν σε βάρος μου. Τα περιμένω όλα από αυτούς. Και έχω προετοιμαστεί κατάλληλα. Και τα ερωτήματα που θα τεθούν αμείλικτα, και οι αποκαλύψεις συγκλονιστικές για όσους συμμετάσχουν στη νέα σκευωρία σε βάρος μου!»