ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατέθεσε ο Λυκουρέντζος για τη Novartis: «Η υπόθεση έχει χαρακτηριστικά σκευωρίας»

Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 10 Οκτωβρίου 2019, 12:11
Κατέθεσε ο Λυκουρέντζος για τη Novartis: «Η υπόθεση έχει χαρακτηριστικά σκευωρίας»
Facebook Twitter Whatsapp

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο ένας από τους δέκα

Την πόρτα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου πέρασε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος για να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση Novartis.

Ο πρώην υπουργός βρέθηκε ανάμεσα στους δέκα που κατηγορήθηκαν ότι ενεπλάκησαν στην υπόθεση, ωστόσο μπήκε στο αρχείο.

Ο Λυκουρέντζος κατέθεσε στον αντιεισαγγελέα, Λάμπρο Σοφουλάκη, χωρίς να κατονομάσει κάποιον πολιτικό ως υπεύθυνο για πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς της υπόθεσης.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την κατάθεσή του ο Αλέξανδρος Λυκουρέντζος τόνισε: «Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω για ποιο λόγο ενεπλάκη το όνομά μου σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση»..

«Ούτε διανοήθηκα ποτέ να έχω την οποιαδήποτε εμπλοκή σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη. Χρειάζεται να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες. Η υπόθεση αυτή έχει χαρακτηριστικά σκευωρίας και το μόνο τέλος που μπορεί να υπάρξει είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και ο καταλογισμός των ευθυνών» πρόσθεσε και συνέχισε:

«Ζητώ λοιπόν από τη συσταθείσα προκαταρκτική επιτροπή να εκπληρώσει τα καθήκοντά της, να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση όπως οφείλουν και οι κρατικοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης, εν αντιθέσει με την τακτική της προηγούμενης προκαταρκτικής επιτροπής, της οποίας οι βουλευτές της πλειοψηφίας παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους».